Sömntuta!

Jag sov ända till 8.10 idag. Vaknade första gången kl.06.00 och tänkte: Inte en chans att du går upp nu! Så jag låg kvar och helt otroligt så somnade jag om.
Fast första gången jag vaknade var halv tre i natt. *kisspaus* Då hade fortfarande inte M kommit hem från sin grillfest än.:S Så vi får väl se hur han mår idag när han vaknar så småningom. ;)

Under dagen ska vi bege oss till Hamra där det är släktträff i helgen. På mammas sida, så det är ju egentligen inte min släkt men vi är bjudna och det kan ju vara roligt att träffa folk ändå. Kommer avlägsna släktingar ända från USA.

För tre timmar sen åkte Christer Fugelsang ut i rymden igen. Allt gick bra. Skönt, har haft lite dåliga "vibbar" att det skulle hända nåt.

Nu vaknade Grållan :)

Jag tror jag smäller av...

bokstavligt talat! Nu på morgonen när jag slår på Nyheterna rapporteras det om en läkare i Blekinge som blivit varnad för att han operarerat bort fel organ på en ung kvinna. Istället för blindtarmen så togs en äggledare bort.
Läs artikeln här.

Visst har man hört talas om liknande fall tidigare men hur kan man ta fel på en blindtarm och en äggledare??? Om man som kirurg inte ser skillnad (eller vad nu felet var) så borde man kanske inte vara kirurg.
Jag blir mäkta upprörd över sådana händelser. Visst det är bara människor som jobbar inom vården men vissa saker får bara inte bli fel. Nu har jag under mycket kort tid hört talas om 3 allvarliga "fel" som begåtts inom vården som drabbat människor i min närhet. Vissa tillstånd får bara inte nonchaleras.
Det är en mycket skrämmande utveckling då man som patient måste vara påläst upp till tänderna för att se till att man får den vård man har rätt till och behöver. Så ska det inte behöva vara!! Men helt uppenbart är det så det är.

Är det nånting man ska kunna lita på i alla lägen så är det väl sjukvården.

Sen har vi ju denna eviga diskussion om svininfluensan. Fick höra ryktesvägen att i England råder man kvinnor att inte bli gravida pga svininfluensan. Men tjena?!! Vad ska man göra då? Lägga sig ner och självdö för man kan ju få svininfluensan. Vilken jävla hysteri! (Ursäkta språket). Hur stor är risken? Inte speciellt. Då är nog risken högre att du hinner dö av något annat innan du får svininfluensan.
Men nu ska ju alla få vaccin, så då kan vi väl lämna denna hysteri bakom oss. Jag är då helt säker på att en annan typ av diskussion och ramaskri kommer att uppstå nämligen biverkningarna av vaccinet. Eftersom hela jordens befolkning kommer att vaccineras så kommer vissa att bli sjuka och vissa kommer t.o.m att avlida av vaccinet. Det är omöjligt att säga vilka som kommer att reagera på vaccinet. Men tydligen så bedömmer experterna att nyttan är större än riskerna med en mass vaccination. Ja ja de vet säkert vad de gör.....