Cocktails and dreams.

Första dagen på semestern. GÖTT!!!!! Som traditionen (för mig) är så var jag så slut efter en "katastrof" dag på jobbet igår att jag slocknade kl.21.00 till Beck. Vaknade idag kl.07.00 faktiskt pigg som en mört. Nice!

"Morgonstund har guld i mun."

Under "katastrof" dagen på jobbet igår så hann vi med en sepsis, ett "brustet" bukaortaanerysm samt en ST höjningsinfarkt som trombolyserades till maligna arytmier. *Andas ut* Och helt otroligt nog så levde alla tre när vi gick hem igår.

Och som ni kanske förstår så är alla dessa tre tillstånd direkt livshotande. Plus att jag tror ändå att jag lyckades lotsa min elev genom detta slagfält utan att hon blev totalt vettskrämd. Verkar som att hon fortfarande vill bli sjuksköterska. ;)
Även för den mest erfarna sjukvårdspersonalen så kan det bli väldigt intensivt skrämmande att titta in i en patients ögon/ansikte när patienten ifråga känner hur livet rinner ur kroppen på dem. Har man "tur" så är de så pass medtagen att de inte "förstår" vad som händer.

Jajaja nog om det! Nu är det semester!!!!! Idag ska jag städa,packa, fixa räkningar,åka på Ikea och dona,dona och dona.
Sen när M slutat jobba ska vi dra till vår kära Piroger i Gävle och sova där tills imorgon då vi åker vidare till Stockholmo och Arlanda för att så småningom landa i Phuket Thailand.:D

Men åter till det mysteriet med blommorna jag fick i fredags som det inte står någon avsändare på. Eller ja finns inte så mycket att säga, jag fick en blombukett där det står Grattis Gumsan på kortet. Sen är det antingen ett par initialer eller en gubbe.

Initialerna skulle i så fall vara HC, känner ingen med dessa initialer. jajaja man kanske blir varse en dag.

Grållan tyckte i alla fall om blommorna. Eller Grållan tycker om alla blommor.


Sen har jag googlat lite på min dröm jag hade härom natten. Och jag har inte kunnat hitta något direkt om sjunkande båtar utan det jag hittat har handlat om båt och vattnet som båten åker i.
BÅT: Vanligtvis symboliserar vattnet, som båten glider fram på i drömmen, det mörka och okända och båten dig själv och dina förhoppningar. Är det ljust omkring dig tyder det på att allt går dig väl i händer. Är det natt och mörkt kan det dröja innan dina problem reder upp sig.

SKEPP:Vara ombord på: viktig förändring.

Nu vet jag inte riktigt hur vattnet i min dröm var, men jag tror att det var natt. En möjlig tolkning (enligt mig) är att mina bekymmer kommer att kvarstå/lösningen kommer att dröja men att tillslut kommer det är ordna sig alt. jag hamna på rätt köl. Eller så kan det betyda att mina förhoppningar håller på att gå i stöpet = försvinna.
Det som är lite knivigt tycker jag är att jag drömde att båten höll på att förlisa men att allt i sista sekund ordnade upp sig.
Ja man får väl vänta och se........eller också får man fråga nån spågumma/drömtyderska. Skulle vara rätt spännande men frågan är om man verkligen vill veta?

Nä nu måste jag sätta fart. På internet blir inga barn gjorda, så att säga.

Ha det bäst!!! Det ska jag ha när jag ligger på beachen, med bok, något gott att dricka och bara lappar soooool!!!;) Jag ska försöka ta med mig lite sol hem. Promise!

Skepp ohoj!

Snacka om att jag var ute på äventyr i natt alltså. Fy bubblan! Först fick jag sparken från jobbet, sen var det inte så mycket mer med det.
Sen till det stora äventyret. Jag och M var på en båt. Alltså en riktigt flott båt typ Titanic. Vad händer? Jo båten kantrar, riktig ordentlig slagsida. Vatten forsade in och människor ramlade handlöst. Jag höll i min stenhårt i ett trappräcke och folk föll på mig så att jag höll på att tappa taget. I detta läge visste jag inte vart M hade tagit väggen. Hur som helst så la sig båten med kölen uppåt, hur nu jag kunde veta det som var inne i båten? Jag och ytterligare en kille (har ingen aning om vem det var) lyckades ta oss upp till "taket" på båten, där vi kunde se ut. Då slår båten runt igen och hamnar alltså på rätt köl igen, så att säga. Då ordnar sig allt, allt vatten försvinner och alla människor börjar leva igen och alla är oskada. Jag hittar då M sittandes på en soffa, helt dyblöt. Han säger: Jag måste byta kläder!

Sen minns jag inget mer. Oftast när jag drömmer läskiga drömmar så är det någon som jagar mig. Då kan jag vakna riktigt riktigt skräckslagen, jag minns oftast inte riktgt vad jag drömt. Det enda jag vet är att jag blir jagad och att jag är helt skräckslagen. Brukar då snabbt krypa ner under M´s täckte, och han brukar typ alltid undra varför jag måste ligga och trängas i en 1.60 säng?! Haha......

Hmmm undrar vad detta står för? Någon som är duktig på drömtydning?

Sen till en annan skum sak som hänt idag. När jag slutade jobbet så slog jag på mobilen, hade fått ett meddelande från ett blomsterbud. -Du har fått blommor idag! Var snäll och ring oss så vi kan leverera blommorna!
Say what! Blommor till mig idag? Varför då och från vem då? Det återstår att se. Har inte den blekaste vad detta handlar om. Hoppas bara att det är nåt trevligt. Skulle inte förvåna mig om det inte är lika spännande som det låter. De skulle komma vid fyra så vi får väl se.

Sen blev jag nåt så fruktansvärt sugen på pizza på hemvägen. Quattro Stagioni med vitlökssås. Hmmmmmmmmmmm....det var länge sedan jag var sugen på pizza.

Nä nu blir det en tupplur på soffan, så man orkar hålla sig vaken längre än till 21.00 ikväll.

Trevlig fredag!

Resultat av vad?

/>

16 döda i tysk skolmassaker.

Det har hänt igen, någon "galning" som skjutit vilt omkring sig inne på en skola. Hans skola, med hans skolkamrater och lärare. Vad är det som felas dessa människor? Vad är detta resulatet av? Dålig uppväxt/uppfostran? Är det skolans fel? Eller är de bara psykiskt sjuka?
Hur som helst så tror jag att detta på något plan är ett resultat eller rättare sagt en reflektion av det samhälle vi lever i. Jag tror att många ungdomar som mår dåligt av olika anledningar inte blir sedda. Det finns inga vuxna i deras närhet som ser dem, som lyssnar på dem, som läser mellan raderna. Det verkar ju uppenbarligen vara så att de vill ha uppmärksamhet, annars så hade de väl tagit livet av sig i sin ensamhet. I det senaste fallet dödades gärningsmannen av polisen, men vem vet kanske var det suicide by cop?
Hur det än förhåller sig så tycker jag att detta är en mycket skrämmande utveckling i vårat samhälle. Igår kväll när jag såg reportage om detta så kunde jag inte låta bli att undra när detta ska hända i Sverige? Förhoppningsvis så gör det inte det, förhoppningsvis tar vi lärdom av de andra länderna och försöker förebygga sådana händelser. Och förhoppningsvis så har svenska ungdomar alltför svårt att skaffa fram vapen relaterat till de svenska vapenlagarna.
Ja det var mycket förhoppningar. Men vad ska man göra om ön inte hoppas? Vad annat kan man göra?
Skänker i alla fall en tanka till de drabbades anhöriga i Tyskland idag. Sänder oxå en tanke till de drabbade i USA Alabama, där det oxå inträffade en massaker igår. Fakta: Skolmassakrer I september 2008 mördades nio elever och en lärare i en yrkesskola i Kauhajoki i finländska Österbotten innan den 22-årige gärningsmannen tog sitt liv.

 Fakta Skolmassakrer.


  •   Ett år tidigare dödades åtta människor på Jokela-skolan i Tusby i Finland. Den 18-årige gärningsmannen begick självmord. Liksom mördaren i Kauhajoki hade 18-åringen exponerat sin vapenfixering på internetforum.
  •   Europas värsta skolmassaker inträffade i Gutenberggymnasiet i tyska Erfurt i april 2002. En 19-åring mördade tolv lärare, två elever, en sekreterare och en polis innan han sköt sig själv.
  •   I USA i april 2007 sköt en 23-årig student ihjäl 33 elever och anställda vid universitetet Virginia Tech och tog sedan sitt liv.
  •   I oktober 2006 sköt en man ihjäl fem skolflickor i ett Amish-samhälle i Pennsylvania i USA. Mannen tog sitt liv.
  •   I mars 2005 dödades tio personer, fem av dem elever, i indianreservatet Red Lake i Minnesota. Den 16-årige gärningsmannen tog sitt liv.
  •   USA:s mest uppmärksammade skolmassaker skedde på Columbine High School i Colorado i april 1999. Två tonåringar sköt ihjäl tolv elever och en lärare och skadade 24 andra innan de begick självmord.
  •   I Kina högg en 21-årig man ihjäl nio elever i en internatskola i Henan i november 2004. Mannen fick dödsstraff och avrättades.
  • Källa: TT (via aftonbladet).