Insomina!

Gissa vad min högsta önskan är just nu!? En H E L natts sömn. Jag är så jävla trött nu så jag kan inte ens börja förklara och försöka finna ord. Jag trodde att jag verkligen upplevt hur det är att vara trött efter att ha jobbat natt och tre skift, det är ingenting jämfört med att inte ha fått sova en hel natt på snart 9 månader.

Just nu känns det också som jag är den enda som inte lyckas få min unge att sova minst 12 timmar i sträck per natt. Nästa gång jag ser en statusrad eller hör en kommentar där någon lovordar sin unge för att mamma fick sovmorgon idag efter 13 timmar ostörd sömn då kommer jag helt klart att gå in på toa och spy upp min inälvor. Helt klart måste det vara så att man gör nåt fel eftersom alla andras barn sover hela nätter från start. Tycker faktiskt att det är lite konstigt hur alla spädbarn verkar sova minst 12 timmar varje natt när en "hel" natt för ett spädbarn är 5 timmar i sträck?! 
Vissa dagar känns det som att detta är "straffet" för att man ammar, för jag har ju ett val eller hur? Hade jag varit smart så hade jag gett Alice ersättning oxå från början då hade hon garanterat sovit hela nätter direkt. Och varför ger vi inte välling? Därför att Alice tycker inte om välling! Men hur många gånger har ni försökt då?

Om man inte har nåt vettigt att komma med så kan man lika gärna hålla käften. Ursäkta mig men det är jävligt lätt att säga gör si gör så och vad fan är välling för universal mirakelkur som får barn att sova hela nätter? Vad är det för fel på gröt?

Och vad är det för fel på att amma sitt barn så länge som hon vill det? Ska jag tvinga Alice att sluta amma? Ska hon istället få skrika sig igenom nätterna? För tro mig vi har försökt men tyvärr jag pallar bara inte att låta min unge skrika timme ut och timme in. Ammning är tydligen helt ute just nu!! Varför håller vi på med sånt? Ja jo det är ju ekonomiskt förstås, för det är ju det viktigaste. Jag är förbannat glad att jag KAN amma mitt barn, min mamma kunde inte amma mig. Så jag är mer än tacksam, för mig hade det varit ett trauma att inte kunna amma, skulle aldrig någonsin välja bort det. Försök inbilla mig att nån ersättning skulle vara bättre eller minst lika bra, det är bra att det finns när det inte funkar men varför ska jag ge det när jag inte behöver? Man får inte kommentera om någon inte ammar men jag som ammar är det fritt fram att bedömma och kommentera.  
Jag tycker att det är lite sjukt när jag tvingas "förklara" mig varför jag fortfarande ammar mitt barn, borde det inte vara tvärtom?

Men men jag får väl fortsätta skylla på mig själv som är så dum att jag ammar och därmed inte får ett lika duktigt barn som alla andra har som sover HELA nätterna.

Nä vet hut Julia, sluta amma och börja jobba som andra normala "moderna" mammor!!

 

Makes people talk!

I morse när jag och Alice klev upp vräkte regnet ner. Är det verkligen höst nu alltså?! Trodde nog att det var lite tidigt. Men men den som lever får se.

En helg i hemmets trygga vrå har det blivit, tack och lov! I fredags kom sambon hem och drog med mig ner på stan, han tyckte att efter 5 år så var det dags för en ny mobil telefon för min del. Eftersom min Sonyericsson inte längre gick att ladda. :/ Efter att sambon flängt runt på Media Markt,Elgiganten, Siba och Expert så hamnade vi slutligen på Telia butiken. Måste säga att jag blev glatt överraskad över två (unga) och mycket trevliga och kunniga säljare. Inget trams utan jag sa vad jag ville ha (en telefon utan abonemang som man kan ringa,sms,mms.a och knäppa kort med) och han plockade fram. Inte en gång att han försökte komma med nån iphone eller nån flashigare telefon med tusen funktioner som jag aldrig kommer att använda. Jag är verkligen ingen teknik/elektronik bög och är inte intresserad heller. Är heller inte överhuvudtaget intresserad av att överge mitt kontantkort heller, me love att inte få någon räkning och klarar mig med att ladda med ca 100 kr per månad. Men jag fick iaf Telia vänner så lite förmånligare blev det än vad jag haft. :) Liksom spela roll när man ringer så otroligt lite som jag gör. Surfar inte heller med mobilen, det kan jag gott göra med datorn. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det är löjligt som folk håller på med "Facebook i mobilen", alltså om jag inte är hemma eller inte sitter vid datorn, då har jag förmodligen inte heller tid att hänga på Facebook. Ska man vara på Facebook 24-7 nu eller?! Nån måtta får det väl vara!

I alla fall en Samsung S3370E blev det:Alice fick också en ny mobil!! Sonyericsson w595 ROSA.


En dummie såklart, men jag tyckte att det var väldigt snällt av säljarna att ge bort en till Alice. :) Ni kan ju tro att hon var i himmlen när hon kom in i en hel affär full med mobiltelefoner. WoW! ;) Alice verkar onekligen bli en teknik/elektronik bög iaf.

Och äntligen fick man sig lite kräftor i lördags. GÖTT! Fick ju inga förra året heller så det var efterlängtat.

Idag ska vi på lunchdejt med Edvin och Oscar och Susanna och Hanna såklart. Det ser vi framemot!! Blir roligt för Edvin och Alice att få leka lite, Oscar är bara 8 veckor så han får nog växa på sig lite först. Lillunge!! ;)

Dags att öka innan lillfisen vaknar! :)

Ha en bra dag!

 

Jag har sagt det förr....

men säger det ingen: VART TAR DAGARNA VÄGEN?!

Ja jag vet då inte! En hel vecka har gått igen.

Denna vecka känns det som att hösten har kommit. Fattar inte men denna sommar har verkligen kännts kort. Tycker i och för sig om hösten väldigt mycket. :)

Vad har vi gjort denna vecka då?

Igår var vi hem till Jeanette och Tyra och åt våfflor. Smaskens! Sen blev det en prommis på Östermalm. :)
Och jag har kapitulerat, har alltid varit skeptiskt till Bugaboo vagnarna, men jag ger mig! Jag erkänner att med deras sittdel så är det en behändig vagn. Tror att Alice skulle trivas bättre i den än i Cresenten just nu pga att hon är så nyfiken och alltid hänger över kanten. I den måste man spänna fast ungen och jag tror att Alice skulle accepetera att bli fastspänd i en mer öppen vagn. Hmmm ja....synd att man inte har råd att köpa en till vagn.

Jag har lyckats fixa en Tripp Trapp stol, begagnad, kostade 500 spänn. :) Så nu ska jag få tag på en tygsits. Har kollat av Tradera och utbudet var dåligt, inga fina och dyra, då kan jag lika gärna köpa på Babyproffsen och då får man bestämma mönster oxå. Ja det är lätt att bli dumsnål i barn branschen, men allt är ju så jäkla dyrt. Köpte precis ett nytt spjälskydd för 349 spänn, men det var det värt att få ett riktigt som funkar och som dessutom har napphållare. :) Vissa saker önskar man att nån hade berättat för en innan? Så hade man sluppit vissa "tabbar".
Summasumarum köp ett riktigt spjälskydd på en gång, det lönar sig! (Inget smalt och sladdrigt från Tradera eller Ikea). Ibland får man verkligen vad man betalar för!

På återseende!