Vi roar oss!

Jo vi roar oss bäst vi kan när M är på affärsresa. :)

Igår var vi ner en sväng på stan, var ju tvungen att kolla in bokrean efter att ha hört på Nyheterna att det skulle fokuseras på barn. Hade hoppats hitta en bra barnläkarbok också men där gick jag bet. Men några böcker till Alice blev det iaf. :) Mest titta och pek med mycket färg. 

Sen blev det favorit i repris med Tebuffe med Susanna och Edvin och Susanne. 

Susanna,Alice och Edvin.

 

Alice och Edvin. De blir så glada båda två när de får träffas! Gullungar!!Edvin, charmören! Så himla gullig unge så man bara smälter. Han blir 6 månader den 5 mars. Han döptes den 5 december, på Alice födelsedag!! :)Och dessa människor skall vi även socialisera med i kväll då vi ska på Olearys och bowla och äta god mat. Fast då blir sällskapet utökat med Pappa Mattias och Edvins storebror August 14 år och Linnea och Johan och deras tjejer Ellen 3 år och Elsa född i november 2009, kommer dock inte ihåg vilket datum, men hon är nog ganska precis 3 veckor äldre än Alice har jag för mig. Susanna och Linnea är då jobbarkompisar till mig, så förra året var det vi som var gravida ligan på jobbet! :D Linnea hade BF 27/11 och jag 24/11, men det var ju inga bebisar som passade tidtabellen här inte!

Ja ska bli kul att träffas och bowla lite. Lite "rolig" träning. 

Alice sover just nu förmiddag men när hon vaknat måste vi nog ut och skotta lite, det nämligen bara vräker ner här! :S Tur att man har garage!!

Slänger också in en bild på våran nya bil: Volvo V50 Diesel.

 

Ut i snön!

Forts....

Lite fortsättning från föregående inlägg......

Det som jag reagerar på angående kyla och barn det är ju alltså när man "ställer" ut barnet i vagnen och sen går  in själv och låter barnet ligga ute och sova. Är man själv ute så är det ju en sak.
Vissa verkar vara av den åsikten att de alltid ska sova ute oavsett väder och vind och det är det resonemanget som jag har lite svårt för. Jag menar inte att man inte kan gå ut överhuvudtaget. Jaja....

Sen blev jag lite besviken på BVC för sköterskorna som höll i informationen var så oförberedda, satt och läste innantill. Det ser så slappt och oprofessionellt ut tycker jag, vet man att man ska "föreläsa" så läser man väl på innan. Sen är det inte så roligt att sitta och lyssna på nån som läser innantill, speciellt inte när de dessutom läser fel.
Men själva idén är ju jättebra, men med ett annat upplägg kanske.

Idag har vi varit på Öppna förskolan eller Kyrkis som det också kallas. Det är ju i kyrkans regi. Alice verkade tycka att det var så roligt med alla barn, speciellt bebisarna i hennes ålder, de verkade kunna kommunicera ganska bra.:) Det är himla fascinerande att se barn i olika åldrar, se vad som komma skall. De minsta var ca 3 månader och den äldsta var nog dryga året. Det var roligt men tröttsamt, Alice har i princip (undantaget matpaus) sovit sedan tolvrycket idag när vi kom hem, sen var hon tvungen att ta en powernapp på Kyrkis också. Lilla gumman, verkar ha ett totalt omättligt sömnbehov. Jag brukar säga åt henne att passa på och sov lilla vän för det kommer en dag när man inte får sova hur mycket och när man vill.

Sen har vi också skjutsat M till Midlanda, han har åkt på jobbresa till Finland och blir borta tills på lördag. Så vi brudar får klara oss själva här hemma, Puckot får väl hoppa in som ställföreträdande beskyddare. :)

Jag fryser så jag tror jag skakar sönder, har redan druckit en kanna te men jag är rädd att det blir en till. Värme!! Jobbigt bara att jag är lite lätt Ben & Jerry abstinent. Fast vad säger man ont ska med ont fördrivas, det samma kanske gäller kyla?!

Kallare...

-24 grader visade termometern imorse när jag klev upp. :S Kul?! Imorgon ska vi dejta syster S igen så då hoppas jag att det är behagligare temperatur. Ja hoppas kan man ju alltid.

Träff för föräldragruppen idag igen, denna gång skulle det handla om barnsjukdomar eller ja barninfektioner. Givande?! Inte ett dugg, säg nå mer man redan vet. Så himla självklara saker. Men ja kanske inte för alla eller nåt. De pratade mest om varför man inte ger antibiotika vid förkylningar, ja måste ju tycka att det är bra att de talar om för folk skillnaden på bakterier och virus och att man inte kan "bota" förkylningar med antibiotika. Men GÄSP! för en annan. Vet,vet,vet och åter vet.......
Alice fick titta lite på andra bebisar i alla fall. :) Sen efteråt var det allmän frågestund och då började diskutionen om det kalla vädret. Och bara så att ni vet (ni som är intresserade) så är det helt OK att lägga ut bebisar i vagnen för att sova vid -23 grader ute. Själv höll jag på att trilla av pinn när de sa det! Öhhhhh vänta lite nu VARFÖR? Varför skulle jag lägga ut min 2 månaders bebis i -23 graders kyla? Skulle jag klä på mig och gå ut och lägga mig i -23 grader? Svar: Nej! Tala nu om för mig ärligt, är det bara jag som resonerar på detta sätt eller tycker ni andra att man ska lägga ut bebisar i den kylan? Och om ni nu tycker det så skulle det vara intressant att höra varför?