Min underbara man! <3

Vilken härlig och intensiv helg det varit. Började dock inte allt för väl med att Alice fick en allergisk reaktion under torsdags kvällen och hela höger öga svällde igen och blev alldeles blått. Så på fredags morgon bar det iväg till vårdcentralen. M fick vaba halvdag och ta läkarbesök och förmiddagen så att jag hann sova några timmar efter nattjobb. Som tur var så var det ingen fara med ögat, fick allergi medicin utskrivet och efter redan första dosen så kunde vi se att svulladen blev mindre.
Nu är svullnaden helt borta och hon är bara lite blå under ögat. Förmodligen har hon reagerat på ett myggbett. Igår blev hon biten på handen och svullnade upp även där och kliade massor. Smörjde med lite kortisonsalva så att hon skulle kunna sova igår kväll.
Man får väl hoppas att det är dessa första stick för säsongen som hon regarerar på och att det kommer att lägga sig om ett tag.
 
I lördags var vi och gjorde stan för första gången sedan vi flyttade hit, var väldigt mycket folk, fint väder och karneval. Alice var helt fascinerade av hur de dansade fram längs gatorna. Riktigt läckert var det. :)
Lite kläder och en hel del växter och jord fick vi med oss hem. :)
 
I söndags blev jag uppvaktad av familjen, ett fång röda rosor fick jag av min älskade man för att det var våran bröllopsdag och frukost på säng av Alice (och pappan) för att det var morsdag. Min älskade familj! ♥Vad glad jag är för att jag har er och vad glad jag är för att tre ska bli fyra (förhoppningsvis) i november. ♥
 
Och lagom till sommaren så börjar också min ofantliga trötthet och illamående att släppa lite sakta men säkert. M får dra ett stort lass nu när ens krafter inte alls räcker lika långt som jag skulle vilja. Knappt så jag orkar jobba och jobbar jag då orkar jag inte göra något annat sen. Trök! Men men man får ta det goda med det dåliga och belöningen blir ju den bästa man kan få. :) ♥
 
Men jag ska inte sticka under stolen med att jag redan nu längtar efter min 6 veckor långa semester/föräldraledighet och det samma tror jag gäller för hela familjen. Det har varit en slitig vinter och det känns.
 
Nu ska jag ut och plantera lite innan kvällsjobb.
 
Tjing!
 
 
 

.Nu.

 

Underbart väder idag igen! Liksom igår. Då var jag och Alice ute hela dagen och hade picknik, cyklade och lekte i sandlådan. Ja så försökte jag hänga lite tvätt emellanåt. Det ständiga tvättberget som aldrig verkar minska.

Det var skönt med en ledig dag igår, efter utbildningsdagen i onsdags så var jag helt slut. En mycket bra dag.

Det var en mycket intressant och viktig föreläsning på förmiddagen om säkerhet. Efter det fick vi lära oss självförsvar och hur man hjälper en kollega som blir hotad/utsatt för våld. Super!

Det är inte helt ovanligt på våran arbetsplats att patienter och anhöriga är hotfulla och ibland även våldsamma. Inte alla gånger som de är medvetna eller gör det med avsikt men det kan orsaka samma skada i alla fall, oavsett. Han föreläste även om hur man tar hand om personer som blivit utsatta för våld eller en traumatisk händelse. Lite nya forskningsrön som var lite förvånande men spännande att få ta del av.

Exempelvis så ska man (för att förhindra utveckling av posttraumatisk stress):

Inte sova på 24 timmar.

Spela Tetris eller annat engagerande tv spel efteråt.

Inte vara ensam och definitivt inte köra bil.

Detta för att förhindra att händelsen "sätter" sig i kroppen. Alla kan nog hålla med om att det spontant känns lite märkligt att inte sova och att spela tv spel efteråt, men allt för att få hjärnan att inte börja lagra händelsen. Exempelvis så har man för vana att gå ut och springa efter jobbiga händelser så kan man till slut om man har otur utveckla en fobi för att springa, eftersom då hjärnan kommer att koppla ihop jobbiga händelser/händelse med att vara ute och springa. Detta har man alltså gjort studier på, vilket gjort att man börjat omvärdera defbriefing litegrann. Man vet nu att man inte ska ha debriefing med enskilda personer utan alltid i grupp med människor som varit med om samma händelse, och inte direkt efter händelsen.

Intressant! Sen blev det lite mera specifika saker man ska tänka på när man möter människor i kris, vilket var jättebra eftersom vi dagligen möter människor i kris. Och man behöver påminnas.

I helgen väntar jobb. Fredag kväll, lördag och söndag dag. I helgen är det marknad här i Knivsta så vi får se om vi går dit en sväng. :)

Trevlig Helg! :)