.Så rätt, så lätt.

 
Idag såg jag denna bild på Fejjan, bland alla andra bekanta jag har på Fejjan som delar artiklar och annan info om hur bra just deras diet är. Börjar bli tröttsamt måste jag säga. Experterna kommer alltid att vara oense om vilken diet som är den rätta och varför. Allt följer något slags konstigt mode.
Samhället skulle tjäna stort på om vetenskapen kunde slå fast just vilken diet eller mat som skulle kunna förskona oss från de flesta sjukdomar. Men dit kommer vi nog aldrig tror jag.
Det gemensamma idag är väl ändå att de flesta är överens om att socker i för stora mängder inte är så nyttigt eller hälsosamt.
 
Mitt i denna djungel av dieter och alla rön om vad som är bra för oss att äta och inte och framförallt vad som innehåller "gifter" som konserveringsmedel/bekämpningsmedel och alla andra E - medel så kan jag känna att man ganska ofta håller på att drukna. Vad ska man tro på? Vad är hälsosammast? Vad är bra för mig?
Det finns mycket man kan tycka och tänka om detta ämne. Alla har sin egen övertygelse.
 
Min övertygelse handlar ganska mycket om att man kan äta allt men inte alltid. Personligen försöker jag undvika allt för mycket snabbmat och halvfabrikat, som ju oftast innehåller alldeles för mycket socker och salt. Läsk är en annan sak som jag försöker att inte ha hemma och bara dricka ibland. Nu är inte jag något stort fan av läsk så det brukar ge sig själv. Smågodis får jag också ångest av eftersom det innehåller så mycket onaturliga ämnen, men ibland blir det en liten påse. Istället brukar jag köpa naturgodis.
Det som är svårast av allt tycker jag är ju att jag vill att Alice ska äta bra, men det är svårare att bestämma över henne men jag tycker ändå att det går skapligt. Jag brukar försöka byta ut, om hon vill ha smågodis så brukar jag föreslå naturgodis och torkade bär (tranbär är en favorit) och oftast så köper hon det faktiskt. Här hemma så brukar vi försöka göra yoghurt glass att ha hemma istället för glass. Vet egentligen inte hur mycket nyttigare det är för smaksatt yoghurt innehåller också mycket socker. Men men....man kan ju försöka i alla fall.
På Alice nya dagis har de vegetarisk kost plus fisk. Ibland tror jag också att de kan få kyckling. Det känns bra tycker jag och Alice verkar älska maten minst sagt. Det som oftast är svårt att få i henne är protein, kött väljer hon bort. Igår hade jag gjort spaghetti med köttfärssås, Alice åt fetaost och gurka och tomat till middag.
Nu blev det nog lite off topic här tror jag. Haha :)
I alla fall det jag vill ha sagt är att jag tror att man kan vinna mycket på att försöka undvika alltför stora mängder socker och sedan äta mycket frukt och grönsaker samt en varierad kost. Frukt och grönt innehåller ju alla dessa fina antioxidanter som jag tror att nyttigare saker för våra kroppar.
 
Nu när man är hemmavid så hinner man ju lägga mycket mera tid på maten och det känns bra tycker jag. Slippa lite middagsstress. :)
Nu kanske man t.o.m hinner baka lite! mi

.Business.

Äntligen har jag fått tummen ur och beställt dessa skor som jag suktat efter så länge. :) Det satt långt inne men nu är det gjort.
Har också precis ropat in ett babynest på Tradera. *yey* Det går framåt.
 
Riktigt busväder här idag så nu ska jag nog passa på att rensa ur Alice garderob innan hon kommer hem. Hon har dragit iväg på längden rejält lilla donnan samt att sommarkläderna ska läggas undan för i år. 
En klipptid för mig och Alice skulle också sitta fint. :) Men kan inte bestämma mig om jag ska färga håret eller bara klippa mig? Dagens i-lands fundering.

.Blåsigt värre.

Njuter fortfarande över att slippa pressen från jobbet. :) Annars så känner jag mig rätt stel idag efter helgens bravader. Var till barnmorskan på förmiddagen och  hon tyckte att jag går illa nu, vilket jag gör tror jag.
Nu när jag slipper jobba så känns det som att krämporna med att vara gravid blir mindre tärande. Nu är det bara att gilla läget tiden som är kvar.
 
Men jag vet inte riktigt om jag vågar använda foglossningsbältet något mera efter min incident med (förmodad) klämd nerv. Dumt att chansa, för kommer den smärtan tillbaka då vette tusan hur man ska stå ut tills bebisen behagar titta ut. Nä får ta det lilla lugna istället.
 
Idag känner jag mig väldigt seg, blir inte mycket gjort. Får nog ta och försöka göra nånting idag, städa köket och tvätta lite borde väl vara lagomt.
 
Till middag idag blir det potatismos och köttkorv med röd kål. Mums! :) Det var länge sedan vi åt det.
Efter middagen ska jag nog ta med mig maken ut och se om han kan hjälpa mig att plantera lite lök. De dära böjningarna som krävs för det ändamålet fixar jag inte riktigt, jag kommer ner men inte upp. :/
 
Förra veckan besökte jag våran lokala barnklädesaffär här i Knivsta. En fin liten affär. Det blev en pyjamas och skärp till Alice och en filt till bebisen, av (ett för mig) nytt märke. Eggkids. Man fick också med ett kort med alla namn på djuren, det tyckte Alice var jättespännande såklart. Så vi har gått igenom namnen en cirka 200 ggr nu tror jag. :)