.Tomten och land.

 
 
Den 20 december checkade vi in på hotellet Gyllene Hornet i Tällberg. Verkligen supermysigt ställe, lugnt och skönt och med få gäster. Vi tog det lugnt, badade, åt gott och bara va. Dagen efter åkte vi till Tomteland. Det var kallt och klart väder men helt ok. 
 
Höjdpunkten på besöket blev såklart tomtens stuga. Efter att Alice spanat på tomten ett tag och att efter pappa fick sig en tomte kram så vågade hon sig fram till tomten och överlämnande sin kära napp. Hon fick ett fint kort med stämplar på som tack. 
På måndagen storhandlade vi i Mora innan vi for hem till mamma. Där var det mer snö och klart och fint väder. 
Julafton blev lyckad. Alice fick ett par längdskidor i julklapp av moster och det blev absolut höjdpunkten.
På julafton grillade vi korv och drack glögg till lunch innan traditionellt firande med Kalle anka och god mat.
Wilma fick en pulka och ett fårskinn i julklapp och den blir bara mer och mer populär. 

Det var lite vad vi haft för oss. :)

.Innan jobb.

Nu är det inte långt tid kvar på denna föräldraledighet för mig. Den 13.e januari smäller det, då hoppar jag i landstingspyjamasen igen. Men den här gången på 80%. Maken kommer att måsta jobba en del även fast han ska vara majoritetet av tiden pappaledig. Känns bra tycker jag att inte jobba 100%, så som jag lagt schemat nu så är det ganska luftigt med flera långledigheter under schemaperioden.
 
Ser framemot att börja jobba faktiskt. Att få den dära utmaningen igen, att lära och utvecklas och uppdateras som sjuksköterska. 
Naturligtvis så gruvar jag mig lite för nätterna men det ska väl ordna sig, bara familjen kan lära sig att låta mig sova så ska det gå bra.
 
Men just nu känns det verkligen skönt att vi ska ha nästan 3 veckors ledigt tillsammas hela familjen. :)
 
Min julläsning kom i postlådan häromdagen. Längtar efter att sätta tänderna i denna, Klinisk nutrition och vätskebehandling. Detta är bland det svåraste med mitt jobb, att våra patienter oftast har rubbningar i vätskebalansen, saltbalansen eller syrabas balansen. Att då veta vad man ska hänga på för dropp eller andra åtgärder är inte det lättaste, har länge kännt att jag behöver fördjupa mig i detta ämne och nu ska det ske. Banne mig! Samt att nästan samtliga patienter äter inte av tusen anledningar så att fräscha upp kunskaperna i enteral och parenteral nutrion skadar sannerligen inte.
 
 

.Flitens lampa lyser än.

 
Här har flitens lampa lyst hela veckan. Bak och tvätt och städ, bak och tvätt och städ. Samt paketinslagning x 1000, varje kväll har VI suttit. Trodde jag skulle bli galen på allvar i kväll innan sista paketet var inslaget. Nu låter det som att vi slagit in vansinnigt mycket paket men det har vi faktiskt inte, det är bara det att det tar så mycket längre tid än vad man tror.  Idag har båda busfröena varit hemma så det blir inte mycket gjort då. Har hela dagen försökt kommit till skott att packa, fick litegrann pakat i eftermiddag men det är en hel del kvar tills imorgon.
Hade som vanligt hoppats att jag skulle hinna massor idag. Tji fick jag som vanligt, så nu blir det organiserat kaos imorgon igen och hälften kommer att glömmas. Bara maten och julklapparna är med så får resten ordna sig.
 
Imorgon packar vi nämligen bilen och åker mot Dalarna, mot Tomteland. Vi måste ju dit och se att han sköter sig så att alla julklappar leveras i tid. ;) Hoppas att de har lite snö på marken däruppe så att det blir härlig julstämning när vi är där. :) Efter det så drar vi vidare hem till mamma för julfirande.
 
 
 
 
Igår hade vi mysväder, snöfall med flingor som lapphandskar. Så mysigt! :) Idag inte lika mysigt med +4 grader så snön är ett minne blott. Men jag hoppas att jag ska få en dos vinter nu uppe i Hälsingland.
 
 
Wilma ute på bron tidigare idag. Som hon älskar att vara ute den här damen. Speciellt älskar hon att gunga, kan gunga hur länge som helst. Idag var det som vanligt bara blött blött och blött.
 
Nu ska jag försöka vila mina bruna ett tag innan nästa dag börjar igen.
Go natt!