. Semester.

Just nu har vi tagit oss till Öland & Borgholm. 
Hittills så finns egentligen ingenting att klaga på. Vi har ätit polkagrisar i Gränna, shoppat i Ullared och idag har vi solat och badat här på Öland. 
Imorgon ska vi checka in på självaste Böda Sand här på Öland och jag hoppas verkligen att våra förväntningar kommer att infrias. 
Här kommer ett litet bild collage. 


.Smultron & Semester.En första skörd med smultron har det blivit från våra smultronplantor, som vuxit sig riktigt stora. :) Ska ta en vända till idag och plocka av det som går innan vi far på semester ikväll.
Igår blev det en påhälsning på jobbet. Hela 4 kända ansikten träffade vi på. :) Så hoppet finns att det ska finnas kvar någon bekant när jag kommer tillbaka efter årsskiftet. ;) Det är inte utan att man blev lite sugen när man är där. Alice kommentar när det kom en patient från operation och rullade förbi oss i korridoren. Mamma: -Jag tror jag såg en sjuk människa! *med stora ögon*  Svårt att förstå vad mamma jobbar med när man är 4 år. Har försökt förklara för henne och nu var det andra gången hon var med mig upp. Vi tittade också på helikopterplattan, men det köpte hon inte riktigt att patienterna kommer till mitt jobb med helikopter.
Japp så nu har jag nästan lovat att jobba lite helger i höst, med betoning på nästan. :/ Men så länge Wilma ammar så pass mycket som hon gör så är det svårt för mig att kunna jobba. Man kan ju säga att hon ammar mest, de sista dagarna har det i princip inte gått att få i henne någon mat alls. Några munnar fruktpuré, det är allt.
Efter vi hade varit på jobbet och lämnat in de blanketter som skulle lämnas in så drog vi till Fyrishovs utomhus/äventyrsbad. Riktigt ljuvligt! Badpremiär för Wilma, fast inte riktigt ändå eftersom hon badat på badhus tidigare och badat här hemma i sin pool. Men hon älskar verkligen att bada, precis som storasyster. Wilma badade så hon tog alldeles slut, däckade i vagnen och sov länge. Så jag och Alice hann testa både hoppborgen, äventyrsbadet och alla bassänger på utomhusbadet samt lekparken. :) Alice testade att hoppa från tampolin för första gången. Man skulle kunna tro att Alice rätta element är vatten. Totalt orädd, hoppar och dyker och far, lite kallsupar där och där men det hör till, på´t igen bara. Men hennes absoluta favorit är rutschkanor. Ingenting slår det, där tröttnar hon aldrig.
Ett stort tack till goda vänner som var med och som passade Wilma så att jag och Alice kunde bada en stund. :) ♥
 
Idag är det packning och städning som står på listan med stora bokstäver. Ikväll kopplar vi på husvagnen och drar ner mot Gränna. Semesterplaneringen ser ut som sådan: Gränna - Ullared - Öland - Västervik - Åland - hem. Planen är att vi ska vara borta i 3 veckor drygt. Så mycket kläder och saker är det som ska få plats i husvagen, typ hela bohaget. ;) Ska bli skönt att komma iväg och bara ha det bra och mysa med familjen, släkt och vänner. :) Ska försöka uppdatera här på bloggen, de flesta campingplatser idag erbjuder gratis WiFi så det borde inte vara omöjligt. ;)
Sen har man uppdatera sig lite så nu finns jag på Instagram till och med. Har ni hört! Där heter jag mrswildsjo om ni blir nyfikna. Lämna gärna en kommentar med erat alias då jag tycker att det är lite knepigt att hitta bra "folk" att följa, följer gärna er! :)
 
Hoppas ni alla har en underbar sommar i värmen och nu hoppas vi att i alla fall solen stannar kvar och lyser på oss.

.Wilma 8 månader.

Tänk att det nu har gått 8 månader sedan våran lilla Wilma kom till världen. Det känns ju som att hon alltid funnits och samtidigt så har tiden gått så ruskigt fort. Stora damen nu ju.


Kryper gör hon som bara den, riktigt snabb har hon blivit fort. I fredags så drog hon sig upp helt själv för första gången vid vardagsrummsbordet. Snacka om att det var någon som var nöjd. Det är så ovant att återigen ha någon som kryper i kring och drar och försöker få tag i allt.
 
Sömnen är fortfarande ett gissel för oss föräldrar. Hon sover helst bara kortare stunder på dagarna, mellan 30 minuter och 45 minuter. Ibland kan hon sova uppemot 2 timmar i sträck men inte alltid. När jag lagt henne för kvällen så följer hon oftast samma intervaller, vaknar efter 1-2 timmar och ska amma, somnar om och sover 1-2 timmar och sedan så håller vi på så typ hela natten om hon inte får sova bredvid mig vilket hon oftast får för att jag själv ska kunna få några timmars sammanhängande sömn.
Överlag så är hon väldigt mammig. Vilket ju såklart hör ihop med amningen. Det hon fortfarande ser som sin huvudsakliga föda. Ibland äter hon riktigt bra vid måltiderna men aldrig mer än 1/3 dels barnmatsburk. Hon gillar när hon får "egen" mat att plocka med, så som kex, pasta, halva köttbullar, en gurkbit och liknande. Hon kan dricka ur pippmug hyfsat och har börjat fatta grejen med nappflaska, fast välling vill hon inte ha.
 
Hon blir vansinnig om Alice försöker bära henne för mycket eller om man stänger dörren så att hon inte kan krypa ut på altan. Att vara inne på Alice rum och undersöka alla hennes saker är också en favorit, att krypa efter bollar gillar hon också riktigt mycket. Samt när någon sjunger för henne, då diggar hon loss mån tro. Gulle!
 
Ja inte en lugn stund har vi här hemma nu med denna bestämda lilla donna. Precis likadant temperament som storasyster. Undrar vart det kommer ifrån? Hehe
 
Tack Wilma för att just du kom till just oss!