.Vilken tur.

Snacka om tur jag har! Har vunnit tävlingen om ett print hos aroundimages!! :) Yey! Jippie! :)
 
Detta printet har jag valt. Good days heter det! Kommer att sitta fint i köket hoppas jag. Så passande, min och makens bästa stunder är alltid frukosten. En lång god frukost med mycket kaffe och varandra! ♥ Så har det alltid varit, det är lite våran grej. :) Det är de små stunderna som gör livet, inte sant?!
 
 
 
 
 
 
 

.Black friday.

Oj Oj! Efter morgonens nätshopping så har jag nu endast en julklapp kvar att köpa. :) Känns bra. I år har jag jobbar febrilt för att vara klar i god tid utan att behöva känna någon stress. Hatar att handla julklappar i panik, då blir det aldrig bra.
 
Idag är det "black friday" i handeln, det syns i flödet på FB och Instagram. Tydligen så kommer alla trender från USA hit med tiden.
Passade bland annat på att beställa 2015 års kalender från barntavlor.se. Bra pris idag. Även många andra fina erbjudanden på den sajten idag. :)
 
Idag kostar den 149 kr. :)
 
Annars så är det mest kalasbestyr här hemma nu. Igår bakade vi muffins och pärlade armband. Ikväll vankas det jobb för min del så maken och barnen får baka macaronserna själva.
Lite julpynt har också åkt fram senaste veckan. Blommor och julstjärnor, får ta resten om det hinns med på söndag annars så får vi pynta lite mera till veckan. Hyacinter är ett måste, längtar tills de blommar och sprider god doft här hemma.
 
 
 
 
Jag skulle verkligen vilja gör vardagsrums fönstret mer ombonat, känna så kalt nu på något vis med längder. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra när fönstret är så långt. Att ha en så lång kappa känns inte görbart. Nya lampor skulle jag också vilja ha. Får se om jag kan hitta några fina efter jul. Jag tror att det skulle behövas ett par större lampor för att fylla ut fönstret. Skulle vilja ha nya taklampor också för den delen. När vi flyttade in så satte vi bara upp lamporna någonstans för att få ljus, sen har de liksom hängt där. Kanske på tiden för en lite mera genomtänkt placering. Skulle behöva läsa på lite om belysning för att veta hur man ska göra på bästa sätt.
 
När jag ändå har gjort lite reklam för barntavlor så kan jag lika gärna fortsätta. Köpte 2 print därifrån för säkert ett år sedan, nu har de kommit in i en ram. :)
 
 
Nu tar det väl ett år till innan de kommer upp på vägen också. ;)
 
 
Dags att börja göra sig redo för jobbet!
 
Trevig Helg!
 

.Förskola.

Tänkte börja med att skriva att "den semaste tiden" men ändrar mig och skriver istället den ständigt pågående debatten om förskolans elände eller väl.
 
Jag tror inte att någon uppkopplad förälder kan ha undgått denna debatt? Rätta mig om jag har fel. Vissa anser att förskola är ett måste för att "lägga grunden till allt lärande" och att barnen får en möjlighet att utveckla sitt "sociala samspel". Andra anser att förskolan endast är av ondo och som Eva Röse skrivit "Förskola före två års ålder kan skada barn". Nu senast en artikel från Impheria om Varför lämnar vi våra barn på förskolan?
Jag har läst artiklar från förskolepersonal som känner sig manade att berätta för oss andra hur otroligt dålig förskolorna är idag. Och den här personen ifråga nästa fördömde alla föräldrar som använder sig av förskolan.
 
Som förälder så känner jag bara att detta är helt omöjligt att förhålla sig till. Personligen så vet jag att det finns bättre förskolor och det finns sämre, har erfarenhet av båda. Ingen förskola är perfekt och inga förskollärare är perfekta. Jag håller helt med om att det precis som för oss vuxna inte är bra med för långa dagar så är det heller inte bra för barnen att ha för långa dagar. Logiskt.
Men ibland undrar jag vart alla tyckare vill att detta ska ta vägen? Om vi inte har förskolor, vart ska då våra barn vara när vi arbetar? Vill påminna om att det inte var så speciellt länge sedan som det inte ens fanns en förskola för alla, där kvinnor skulle stanna hemma och ta hand om barnen. På 1960 talet så fanns det totalt i hela riket 10 400 platser på förskolan. Kvinnor då, före och efter har arbetat hårt för att även kvinnor skulle få en chans i arbetslivet.
 
Personligen så skulle jag inte vilja vara hemmafru. Jag skulle inte vilja vara föräldraledig år ut och år in. Jag älskar mitt jobb, jag har betalt dyrt min utbildning i pengar, blod och svett och tårar. Skulle jag bara ge upp det och "bara" gå hemma? Naturligtvis ingenting fel med det om det är det man vill. Men jag vill inte. Däremot så vill jag ha det bästa av två världar, jag vill jobba och jag vill att mina barn ska må bra, jag vill att min familj ska må bra. Jag tror inte att vi, jag och maken skulle få livet att gå runt om vi båda skulle jobba heltid. Jag kommer att välja att jobba 80% nu när jag ska börja jobba. Maken ska jobba heltid, av den enkla anledningen att hans jobb kräver det, allt eller inget. Är man chef så är det svårt att jobba någonting annat än heltid, och det är hans val.
 
Jag väljer att tro att mina barn inte tar skada av att vara på förskolan. Lagom är bäst är min devis. Men det jag tycker saknas i debatten är individualiteten. Alla barn är olika. För vissa barn kanske förskolan inte alls är bra, för vissa jättebra. Alla föräldrar och barn måste få göra som de vill, utan att få en blåslampa i baken och ständigt få höra att man gör fel? Har man dem inte på förskolan så finns det många som har väldigt starka åsikter om det och tvärtom så finns det ännu starkare åsikter om det.
 
På våran förskola så finns det 3 barngrupper med 9-10 barn i varje. Det är 2 förskolepedagoger på varje grupp plus resurser. Så jag känner inte alls igen mig i det många beskriver i sina artiklar och blogginlägg om för stora barngrupper och mycket dålig miljö.
Det jag verkligen kan hålla med om är att en del skriver om föräldrar som lämnar sina barn på förskolan för att åka på stan och fika eller bara ha egentid. I min naiva värld så trodde jag faktiskt inte att det existerade. Dessa föräldrar som gör så de skulle jag vilja möta? Låter faktiskt som ett bortskämt beteende om ni förstår vad jag menar.
 
Jaja detta är ett svårt ämne, det är det verkligen. Men det jag vill säga med detta är att jag tycker att det är så svart eller vitt i debatten. Nyanseringen har försvunnit, det måste finnas en gyllene medelväg?
Läste att det kommit en bok i ämnet av Ulla Waldenström. Mår barnen bra på förskolan? Den ska jag nog ta och läsa.