.Det senaste.

Hemkommen efter kvällsjobb till en sovande familj. Fast Wilma har varit vaken en gång och ammat, hon känner på sig tror jag så fort jag tar i handtaget så vaknar hon. Sitter just nu och dricker Te och lyssnar på Karlavagnen där det ikväll är Knattetimmen.
 
Kvällen på jobbet var ganska bra, inte riktigt lika jättemycket att göra som det brukar. Men skönt att komma hem och nu känns det skönt att jag inte ska jobba på länge nu. :) Lyxigt.
 
Gottar mig också åt att jag precis vann en auktion på Tradera på en ny klänning från Småfolk till Wilma. :) Riktigt bra pris, trodde att auktionen skulle dra iväg långt över 200kr som de brukar göra. Slutpriset blev 125kr. :)
 
 
 
Har också fyndat lite till Alice, en ny geggamoja tröja som jag fick billigt på sista plagget erbjudande hos TuffaTilda (webshop), varmt och skönt nu till vintern. En Polarn och Pyret jacka fyndade jag på den lokala FB gruppen. :) Så då var jag ju tvungen att fixa en skal fleece till, hittade en grön och vit på en annan FB grupp. :) I nyskick.
Herregud! Jag gör ju inte annat än att handla barnkläder, inte sant?! Men de växer ju som ogräs både två. Dags att rensa garderoberna hos båda två. Wilma har definitivt vuxit ur alla 68.or och nog många 74.or. Alice har definitivt vuxit ur alla 98/104 och 110 är nog precis nu. Snart dags för henne att börja använda 122.or.
Mina stora tjejer! :P
 
Imorgon är det stora tvättar och packningsdagen. På onsdag ska vi åka upp till Järvzö med husvagnen, dags för vinteruppställning. :) Vi ska också hälsa på mamma och fira tjejernas födelsedagar lite så här smygtidigt med mormor, tänkte att vi skulle baka tårta till henne. På lördagen är vi bjudna till Gävle på 5-års kalas hos kusinen. En riktig kalasvecka verkar det bli.
 
 
 

.ViF event.

Ja som sagt i torsdags var jag och 2 tjejer till på Viföräldrars event om barns självkänsla. :) Helhelten var bra.
Nisse Edvall var programledare kan man säga, han var bra på att prata och ganska rolig faktiskt. :D Malin Bergström som var kvällens talare var väldigt bra. Tydlig och konkret. Inte massa pekpinnar om hur mycket fel man kan göra som förälder (vilket jag tycker att många "specialister" idag kommer med så man känner sig alldeles nertryck i skorna). Hon avvisade visa "teorier" som är populära nu, det kändes bra i min mage eftersom jag tror att det tyvärr är mycket "mode" i barnuppfostran. Det är bara att se hur det har förändrats dessa 5 år sedan Alice föddes. När Alice var liten så den man då skulle lyssna på var Anna Wahlgren och framförallt "Sova hela natten metoden" , om man inte praktiserade den metoden så fick man skylla sig själv om man inte fick sova, för den var ju lösningen på alla problem. Vad säger man om den metoden nu? Vad säger "experterna" om metoder överhuvudtaget på små barn nuförtiden? Just det! Det funkar inte för barn är unika. Kanske kan det funka på vissa men inte alls på alla. Lyssnar man på ex Louise Hallin så avfärdar hon metoder helt, eftersom hon anser (eller vetenskapen) att barn inte funkar på det viset, vilket jag faktiskt håller med om.
 
I alla fall så efter föreläsningen så var det frågestund med Blondinbella och Manne Forsberg. Inte lika bra kanske. Har lite svårt att se varför man bjuder dit Blondinbella? Jag har absolut egentligen ingenting emot henne men i detta sammanhang så kändes hon lite malplacerad. Hennes son är typ 2 veckor yngre än Wilma, samt att hon väntar barn nr 2 i april. Med en hel biosalong full med mer rutinerad småbarnförsäldrar så kändes det som att hon inte bidrog med nånting. Hon pratade om hur hon blivit kritiserad på sin blogg för att sonen inte hade mössa på sig när de åkte från BB. Suck!
Manne Forsberg var bra, den karl har ju humor i alla fall. :)
 
Kvällen avslutades med frågestund med Malin Bergström. Man kunde ställa frågor både öppet och anonymt. Det var nog det bästa på hela kvällen. Mycket bra frågor kom det upp. Mycket varierande frågor, täckte nog hela spektrat.
På väg ut fick alla en varsin goodiebag som innehöll, en barnbok för lite större barn och en tillhörande pysselbok. En nappflaska från Bambino. En bebisfilt. Senaste numret av ViFöräldrar. En flaska duschgel från Body shop med doften Mango. Ett litet spel. Hade hoppats på lite bra rabattkuponger men inte fy skam i alla fall. :)
 
 

.Event.

 
Imorgon ska jag och två tjejer till gå på Viföräldrars event som ska handla om barns självkänsla. Ska bli väldigt roligt och intressant. Då jag aldrig gått på något liknande tidigare, har många gånger velat gå men det har aldrig blivit, men nu ska det bli av. *yey* :) Får skriva en liten recension här i bloggen sen.
Blev dock en liten miss i planeringen då jag tog på mig att jobba fredag dag, men men får vila till helgen sen. :)