.Kritor.

Då var det vardag igen. Wilmas andra dag på förskolan. Igår lämnade jag henne och sedan var jag lite standby utifall att det kanske inte skulle funka efter en så lång frånvaro. Inga problem, det gick hur bra som helst. De tycker att hon är riktigt kavat på förskolan. Igår blev de också bjudna på glass på eftermiddagen då det var en pojke som fyllde år. Så det var två nöjda tjejer jag hämtade igår.
Alice har fått en ny bästis på förskolan nu och de verkar tycka lika bra om varandra båda två. Alice längtar till förskolan varje dag nu, vilket är väldigt skönt tycker jag istället för motsatsen som var ett tag att hon absolut inte ville dit.
I morse när jag skulle lämna Wilma så var det ett annat barn på förskolan som var så ledsen. Hon hade precis som Wilma varit jättesjuk jättelänge. Har nog aldrig sett ett så ledset barn på förskolan tidigare, det kändes verkligen i hjärtroten. Usch. Nu efter Wilmas sjukdom så känns det inte alls lika lätt eller självklart att lämna bort henne. Undrar vad chefen skulle säga om man ångrade sig? Går på föräldraledighet ett tag till? :/
 
Hon är så go Wilma. Inte ett pip varken igår eller idag när jag gick, hon bara tittade efter mig och fortsatte leka. Min stora lilla bebis.
Nu har jag lyckats få ihop ett schema till förskolan och det kändes riktigt bra. Denna vecka blir lång för dem då de får gå varje dag. Men efter det så blir det en fyra dagars vecka och resten blir tre dagars veckor plus en veckas ledigt i maj när vi åker utomlands. I sommar har vi fått till det så bra att barnen blir lediga minst 8 veckor (lite beroende på när skolan början) kanske 10 veckor. Vi får 4 veckors semester tillsammans hela familjen. Det tyckte jag var bra. :) Helst med tanke på att det är utan barnvaktshjälp, vilket många verkar ha enligt min FB i alla fall. (Riktigt vetenskapligt! ;))
 
En annan ska avverka två nattpass den här veckan. Onsdag och torsdag natt sedan ledig helg. :) Kan inte direkt påstå att jag är hel frisk än men det får gå. Hosta och snorig är jag fortfarande. Känner av en del i bihålorna men det låtsas jag inte om. Lite Ipren och Alvedon så går det mesta. ;) Man ska inte känna efter så mycket.
 
Strax ska jag börja laga middag till familjen kommer hem. Idag kommer det att bjudas på rotfrukter och lax. Vi har sådan tur att Alice tycker mycket om fisk så vi äter säkert fisk 2-3 ggr i veckan. Wilma börjar nu närma sig 1½ år och har således gått in i "vara skeptisk mot alla mat" perioden. Mat leker man med ingenting som man stoppar i munnen. Dessutom så har hon två stora kindtänder på gång så det mesta ska vara kallt, så nu kör vi glass racet, där de mesta görs om till glass. Då går det i. Det är otroligt hur mycket man kan göra om till glass.
 
Nu när jag hängt här hemma så pass mycket så har jag faktiskt lyckats ta tag i ett pyssel eller snarare återbruk som legat i idébanken ett tag. Vad gör man med alla gamla krit stumpar som blir?
 
Man smälter ner dem.
 
 
Detta var mycket mer tålamodskrävande än vad jag var beredd på. Att pila bort allt papper tog mycket längre tid än jag räknat med, och det satt fast mycket hårdare än vad jag trodde att det skulle göra. Men skam den som ger sig.
 
Så här blev resultatet.
 
 
Ganska otympliga i formen så nästa gång ska jag nog försöka ta några andra formar. Men roligare än små stumpar i alla fall. :)
1 Johanna:

skriven

Kul grej, väldigt bra pyssel eftersom det är återanvändning =)

Svar: Jag gillar återbruk så då blir det extra roligt. :)
Jullan

2 C:

skriven

Påhittig som vanligt :)
Vad skönt att det går smidigt med förskolan trots långt uppehåll. Hoppas på samma tur här till veckan!

Svar: Ja himla skönt faktiskt. Finns inget värre än att lämna ledsna barn på fsk.
Jullan

Kommentera här: