.Hej vardagen!.

Nu kan man säkerligen säga att vardagen är åter. Jag har haft en hel del lediga dagar sista veckorna men nu är det nog slut med det.
 
Alice har börjat i sin förskoleklass. Jag tror att det går bra. Hon har mycket att berätta när jag hämtar henne på dagarna. Igår hade de idrott och det verkade hon tycka var riktigt kul. De hade fått lekt lek och spelat lite basket tror jag.
Men fortfarande så är det lite jobbigt på morgonarna för Alice som hellre är hemma än åker till skolan, som det varit nu så har det gått bra så fort vi kommit iväg.
 
Just nu är nog denna skolstart jobbigare för mig än för henne. Jag tycker att det känns väldigt jobbigt att "bara" lämna henne på skolgården och inte ha någon pedagog att lämna över till. De är 31 stycken i Alices klass vilket jag tycker är alldeles för många. Nu får de verkligen klara sig själva. Vi har övat hela sommaren på toalettbesöken eftersom de ska klara de själva nu. En gång förra veckan hade det hänt en olycka på skolan, som tur var så verkar inte Alice fästa någon stor vikt på det alls. Vilket känns skönt.
 
De är tre pedagoger på dessa 31 st elever, och då är inte alla tre där på heltid, utan en på heltid och två på deltid. Jag förstår bara inte hur de gör det? Bara att lära sig namnen på alla?
Häromdagen lade jag märke till att en pedagog hela morgonen när hon hälsade barnen välkomna till skolan endast benämde dem med flickor och pojkar. Hej flickor! Hej pojkar!
Jag klandrar henne inte men om det är så mycket barn att personalen inte kan lära sig vad alla heter då är det något som är fel? Då är det för mycket barn tycker jag.
 
Som Alice alltid gör så håller hon sig lite på sin kant än så länge. Hon verkar inte ha fått någon speciell kompis än. Men jag hoppas att det kommer. De flesta i klassen känner redan varandra då de gått på förskolan tillsammans men jag hoppas att hon snart också kommer in i gruppen.
 
Nu måste jag göra mig klar och fara mot jobbet! Kvällsjobb väntar.
 
Ciao ciao!
1 Madde / ★ Livet som mamma, lärare och snart doula ★:

skriven

Tycker det låter helt galet med så många barn på så få lärare. Hur tänker dem med grupper? Helt galet, vi har max 20 elever där jag jobbar och lika var det när William gick i f-klass. Man ska ju hinna ha tid med eleverna också, det där kan inte vara okej. :-o

Svar: Jag tycker att det är helt galet och vad jag förstått så hör det inte till vanligheterna men samtidigt så trycker de ju in barn utan betänksamhet verkar det som. Lärarna verkar toppen som tur är. Men man undrar ju hur länge de kommer att palla?
Jullan

Kommentera här: