.Ingen trip.

Det bidde ingen roadtrip till Hudik för denna familj i tisdags. :( 3 av 4 familjemedlemmar vaknade tokförkylda på tisdagsmorgonen. Kändes inte läge att släppa dit massa förkylningsbakterier/virus till mamma dagen innan hennes operation.
 
Nu har jag avverkat två av fyra arbetspass denna vecka. Något lugnare har det varit än vad det var i helgen, det tackar jag för och hoppas att trenden håller i sig fredag och lördag.
Idag ville inte Alice att jag skulle jobba något mera. Mammas piga. Ovant såklart. Hon har nog lite långtråkigt den här veckan, hon är "ledig" från fsk och Öppna fsk är stängd. Det blir dessto mer drag nästa vecka när vi ska till Järvsö på sportlov. Ha sportlov och hälsa på mamma.
Idag satt Alice och storböla i köket för det skulle bli så jobbigt om Wilma skulle följa med på Sportlov nästan vecka. Det var ju så mycket bättre om bara hon och pappa åkte. Syskonkärlek i ett nötskal! :)
 
I tisdags när vi istället blev hemma så hann vi pyssla lite istället. Det fick bli lite inredning till Alice Barbies som flyttat in i hennes bokhylla.
 
 
Förlåt nu skrev jag fel, det är ju tandfén som flyttat in. Alice har börjat vänta på att första tanden ska lossna. Vet inte riktigt hur det kommer sig för hon har ingen lös tand än men nu är väntan inledd. Hon vill ha ett mynt under kudden säger hon, sen när Wilma tappar sina tänder så kan hon ta hennes också. Ibland undrar man vart de får alltifrån? Ofta säger Alice så här att när Wilma var lika stor som mig då....eller när jag blir liten igen....eller mamma när du blir lika liten som mig då blir jag din mamma.
 
 
 För att det inte skulle bli synd om smurfarna eller någon form av avundsjuka skulle uppstå så ordnade Alice ett nytt litet hus åt dem. Jag tror att det blev godkänt. :)
 
 
 
 
 
Det finns massor med fina prints som man får skriva ut från nätet, detta är utskrivet från Barntavlor.se. Tyvärr så har våran skrivare så gott som lagt av så det blir inte så mycket utskrivet.
Man skulle kanske ta och uppdatera sig och investera i en bra skrivare så att man kan skriva ut fina saker men kanske framförallt kort.
Ja hujedamig vad mycket det är man skulle vilja hinna göra.
Jag skulle vilja hinna göra en ny tvålpump till badrummet, en varsin lampa till Alice och Wilma, burkmuggar, renovera leksaker (där har jag massor med uppslag) fixa tjejernas kort och album och mycket mycket mera. Sen på det så skulle det vara skönt att hinna sova någon timme också. :P
Var sak har sin tid, så brukade alltid min mamma säga. Jag tror att jag på allvar skulle behöva en kurs i mindfulness. Lugna hjärnkontoret lite.
 
 
Vad vi däremot hann med var att flytta in våra figurburkar i badrummet. Förut har vi förvarat bomull/tops/hårspännen/snoddar i korgar, men glasburkar är ju så mycket bättre när man kan se vad som finns i varje burk.

 
Billig och bra förvaring. "Gamla" glasburkar, lite lim, några plastfigurer, sprayfärg och färdigt. :)
 
Ha en trevlig helg!

.Semmelwrap. 
Alltså jag älskar semlor, finns inget bakverk som jag älskar mer. MEN denna nymodighet, wrapsemmlan är ingenting för mig. Ska jag uttrycka mig fritt så är det bland det äckligaste jag ätit. Nånsin. Det var inte gott alls. Grädde och mansdelmassa. "Brödet" vad det nu är gjort på var riktigt äckligt. Bara växte i munnen. Jag fick inte ens i mig hela. Dagen efter blev jag sjuk så det förstärkte absolut effekten. Men idag på fettisdagen så kommer i alla fall jag att hålla mig till en helt vanligt hederlig semla. Det godaste.

.Vardag.
 
Fick en fin rosbukett av maken på alla hjärtansdag. Rosorna är fina än. Bytte vatten åt dem idag på morgonen så jag hoppas att de står sig några dagar till. Det är så upplyftande att ha färska blommor hemma, helst denna årstiden. På sommaren är det ju lättare när man bara kan gå utanför dörren och plocka sig en bukett.
 
Idag är jag ledig efter jobbhelg. *andas ut* I helgen gjorde man rätt för pengarna. Slitit hårt på skorna. Hade egentligen behövt att ta ett snack med chefen idag men vette tusan om jag orkar, lägger nog det på hyllan tills vidare. Det sbsolut viktigaste tycker jag med mitt (och mina kollegors) yrke är att rätt person är på rätt plats. Av rätt anledning och med rätt attityd och inställning. Har man inte det så är det dags att hitta på något annat.

Nog om det.
 
Imorgon blir det en roadtrip till Hudiksvall för att hälsa på mamma som brutit foten. :( Hon har blivit opererad en gång och väntar på en andra operation. Vi får hålla alla tummar och tår att även den operationen går bra och att hon slipper komplikationer och infektioner och annat skit som kan uppstå.
 
I fredags kokade jag och Alice egna geléhjärtan till alla hjärtans dag. :) De blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Kul att göra eget godis. Känns ju lite nyttigare i alla fall, mycket socker men inte lika mycket E ämnen. Receptet jag hittade var med hallon och det smakar faktiskt mycket hallon, smaken kommer lite på efterkälken. Är sugen att prova igen kanske en annan smak, varför inte mango?
 
Nä om jag kanske skulle försöka hinna med ett litet ryck innan Wilmis vaknar. Hoppas ni alla haft en fin alla hjärtansdags helg?!