.Tårtmästaren.

 
På midsommarafton firade vi Alice och Wilmas namnsdagar. Wilma hade sin namnsdag när vi var i Spanien och Alices namnsdag var tisdagen efter. Alice har länge önskat sig en tårta med rosor på och eftersom det blev totalt härdsmälta vad gäller tårtfronten på hennes födelsedag så hade jag lovat henne en tårta. Och dum som man är så tänker jag alltid att hur svårt kan det vara, misstag nummer 1 (borde ju verkligen ha lärt mig nu att det är svårt att baka tårtor). I alla fall misstag nummer 2 som jag alltid gör är att tänka att det tar nog inte tar så lång tid. Jag trodde nämligen att jag skulle hinna fixa tårtan till klockan 11 på förmiddagen tills gästerna skulle komma och innan jag skulle åka till jobbet. Blev såklart superstressigt. Det tar tid att baka en tårta. Lär mig det!
Jag hade också några dagar innan varit på Panduro och handlat sugarpaste. Misstag nummer 3 köp aldrig sugarpaste på rea, hård och torr och totalt oformbar.
Fyllning blev chokladpudding, vaniljsås (mammas recept) och färska hallon. Den blev i alla fall lyckad.
Misstag nummer 4 var att köpa ett tårtlock separat. Det var trasigt med hål i och mycket tunt. (Varför inte köpa en färdig tårta och sedan bara dekorera?). Totalt omöjligt att få det bra.
 
Ja enligt hörsägen så tyckte gästerna i alla fall att den var god. Vad Alice tyckte framgick inte riktigt.
Undrar hur många tårtor jag ska göra innan jag inser att den möda och de pengarna som läggs ner inte riktigt rättfärdigar att envisas med att göra egna? Bra mycket snabbare och förmodligen nästan billigare att köpa en färdig.
 
 
Det som däremot föll i god jord var namnsdagspresenterna som tjejerna fick av oss.
 
Alice fick en käpphäst i papp i form  av en enhörning och en egen Lille Kanin docka som hon önskat sig länge. Hon blev jätteglad för båda.
Wilma fick mini Lille Kanin dockor (eller de var till de båda men föll lite mera på Wilma eftersom hon inte har så mycket egna leksaker än) samt att hon fick bilar i trä. Wilma älskar bilar, leker och brummar hela tiden med de bilar som de har. Vilket inte är många och de flesta är sönderlekta.
 
 
Lille Kanin samlingen.
 
 
1 C:

skriven

Jag blir ändå imponerad av din tårta! Skulle aldrig våga mig på att prova ens, gräddtårta är det längsta jag kan sträcka mig till. Om du lär av dina misstag så kanske vi får se dig i hela Sverige bakar sedan ;)

Svar: Haha nä dit kommer jag aldrig, har inga nerver för sånt. Men jag är envis och gillar att lära mig saker jag vill kunna. :) Tack fina du! <3
Jullan

2 Spessartin:

skriven

Vad smart med chokladpudding som fyllning! Jag älskar chokladpudding men har aldrig haft det i tårta! Det där måste jag absolut prova, bra idé!

Jag är nyfiken på sockerpasta, jag måste prova att göra det någon gång. Jag tycker det är kul att göra tårta, men det är verkligen himla svårt. Jag har en idé om hur den ska se ut, sedan blir det oftast kass med allting...

Svar: Ja verkligen, hellre än bättre så att säga. Men men skam den som ger sig. ;) De blir ju unika om inte annat. Har ingen aning om hur man gör egen sockerpasta och detta var första gången jag provade att köpa och vet inte om jag blev så imponerad faktiskt. :/
Jullan

3 Johanna:

skriven

Fin tårta! Ja lilla kanin är så söta, kanske det blir en sådan till min lillafia när hon ska få sin första "docka"

Svar: Tack! Ja köp en Lille Kanin, fina och dessutom så grymt mjuka och goá, mina tjejer älskar sina.
Jullan

Kommentera här: