.Tjejresa.

Jag och tjejerna tog en liten egen minisemester när pappan i familjen fick jobba på jobbet samt jobba på övervåningen.
 
Vi hoppade in i bilen och drog upp till Sundsvall för att hälsa på goda och gamla vänner. Uppresan gick bra. Hela första halvan sov de. Vi stannade och lekte och fikade i Tönnebro. Andra halvan av resan ledsnade Wilma helt och tyckte det var lika bra att vädra lungorna lite. Alice satt bredvid försökte titta på film och samtidigt lugna lillsyrran med orden: -Wiiiilma försök och slaaaaaappna avvvvvvv! Försök och slaaaappnaaaa aaavvv!
Efter ett tag så funkade det faktiskt. Eller också så insåg hon att det var jobbigt att skrika hela tiden. :)
 
Sommarfina tjejer redo för roadtrip.
 
 
Det var skapligt ovant när vi närmade oss Sundsvall med nya motorvägen. Man kände inte igen sig alls. Bron var superhög. Höjdrädda jag tyckte det var rätt så läskigt när vi åkte över.
 
Vi hade sannerligen tur med vädret den här helgen. Sol och riktigt varmt. Så här i efterhand kan man konstatera att det nog var den sommarvärmen som vi fick.
 
Vi hade jättefina dagar i Sundsvall med massor av lek och fina träffar med saknade vänner.
Vi var på tivoli en dag och nästa dag åkte upp på Norra berget och lekte. Vi åt lunch i gräset och fikade och åt glass. Bättre än så blir det knappt.
 
Det är alltid härligt att komma upp till Sundsvall. Hur bra vi än trivs här i Knivsta så saknar jag Sundsvall ibland. Framförallt så saknar jag såklart de vänner man fick under åren där.
Vi åkte även förbi vårat gamla hus som i stort sett var sig likt, de hade byggt om uterummet och gjort som ett extrarum istället, tror jag. Åkte bara förbi snabbt, man vill ju inte stanna och glo direkt.
 
 
Tjejerna på utflykt på Norra berget.
 
 
 
 På hemvägen stannade vi till i Trolska skogen i Jättendal.
 
 
En chansning som visade sig bli riktigt bra.
 
Trolska skogen går ut på att lära sig mer om våran folktro. Om troll, småfolk, älvor, tomtar och alla andra väsen som finns i vår historia och som det berättats historier om i alla tider.
Det hela börjar med att man får en gåta som man ska försöka lösa längs vägen. I skogen träffar man på olika filurer som man får ledtrådar av.
Alice tyckte att detta var jättespännande, och jag med.
 
 
En förkyld drake och dennes draktränare stötte vi på. Alice fick hjälpa till att göra medicin åt denne, hon fick även erbjudandet om att borsta tänderna på draken men det tackade hon nej till.
 
Efter ett spännande äventyr i Trolska skogen var det dags för oss att åka hemåt igen.
Vi kom till Hamrånger ungefär och där började motorlampan att lysa och bilden gick in i något felsäkert läge så den tappade all kraft. Bara att ringa bärgare för att bli bärgad till Hudiksvall. Där maken fick komma och hämta oss. Inte riktigt det slut på resan som man kan önska men hem kom vi iaf. Det visade sig att en ventil till avgasreningen var sönder och behövde bytas. Bilen är fortfarande på verkstaden och maken ska hämta den på fredag. Så kan det vara med bilar.
 
 
 
 
1 C:

skriven

Men åh, att ni varit här uppe :D Visst känns det helt annorlunda med bron, hela stan ser ut som en annan när man kommer körandes :)
Jag är så himla sugen på att besöka Trolska skogen men misstänker att Freja kanske är för liten ;p

Svar: Hörde igår att det rasat från bron? Läskigt! Men fin var den.Wilma tyckte att Trolska skogen var jättekul också även om hon inte fattade sambandet. Om jag vore er så skulle jag åka dit varje sommar, SÅ mysigt! :)
Jullan

Kommentera här: