.Alice 5.5.

Våran stortjej Alice. Som kämpar så med att växa upp. Inte lätt att vara stor men ändå liten.
 
Men jag hoppas att du ändå känner att vi ibland låter dig vara precis så liten som du behöver. 
Svårt att tänka sig att vi fått vara föräldrar i 5 och ett halvt år redan. Helt underbart men också den absolut största utmaningen jag blivit ställd inför i alla kategorier.
När man är 5.5 år så tror man att man klurat ut hur världen funkar och den funkar bra så länge man själv får bestämma, diktatoriskt. Ibland kommer det ett stort svart moln farande på himlen iform av en mamma och pappa som inte låter en göra precis som man vill, då rämnar världen på en millisekund. Totalt.
Eller när det kommer en lillasyster som förstör all ordning som man precis byggt upp i milimeter precision. Då rämnar också världen.
Det är så mycket känslor i omlopp hos Alice nu att man själv blir alldeles snurrig. Inte lätt för någon att förhålla sig till.
Hon kan vara väldens goaste unge som bara vill mysa och gosa massor. Sen på ett ögonblick så är man väldens dummaste mamma.
 
Men framförallt så har hon en otrolig energi och fantasi. Hon leker med allt och alla hela tiden.
Man märker verkligen att hon inte kan vara stilla en sekund även om hon försöker sitt yttersta så är det så mycket spring i benen hela tiden så det är stört omöjligt.
Tidigare så kunde hon sitta längre stunder och spela på plattan och titta på Tv, men inte nu längre. Nu är det helt ointressant. Hon leker hellre och är ute eller med kompisar. Eller är med pappa på övervåningen och bygger.
 
Hon cyklar här ute på våran lilla väg i expressfart. Upp till postlådorna och ner igen.
Bada och simma kan hon aldrig få nog utav. Inte det minsta vattenrädd och är mer under ytan än ovanför. Hon simmar under vattnet än så länge.
 
Att skjutsa lillsyrran i barnvagnen är alltid roligt. Men hon åker också gärna själv när hon blir trött.
Även om det är mycket bråk och tjuvnyp så tror jag att Alice är en stolt storasyster som tycker väldigt mycket om sin lillasyster. Även om hon kanske inte riktigt förstår än att är man stor måste man vara snäll.
 
Hon ser mycket framemot att börja i förskoleklass till hösten och vill gärna lära sig att skriva, räkna och skriva på engelska. Alice är väldigt intresserad av siffror och språk. Hon är verkligen fascinerad av människor som kan prata flera språk. Ofta vill hon att jag ska lära henne ord på engelska och tyska.
Både Alice och Wilma älskar djur och sitter som klistrad framför Veterinärerna på Tvn. Alice vill bli veterinär när hon blir stor.
Puckot blir med jämna mellanrum nerbäddad i Alices dockvagn. Inte han emot då han blir rikligt belönad med skinka.
 
Ordning och reda däremot är absolut ingenting som intresserar denna unga fröken. Att städa är enbart ett ont måste. Men mamma får mer än gärna städa bara hon slipper. Detta är nog den enskilt största anledning till bråk mellan henne och mig. Att hon vägrar plocka undan leksaker som hon använt bland annat.
Men om hon är på det humöret så kan hon gärna hjälpa till att duka fram eller laga mat.
Hon är precis som jag dålig på att ha tålamod. Ska hon göra något så ska det bli klart direkt annars så ledsnar hon snabbt.
Favoritmaten är lax, ärtor, pannkaka och blodpudding. Glass och choklad är båda ohotade favoriter.
 
Kompisar blir viktigare och viktigare. Idag ska hon åka hem till en kompis helt själv för första gången. Det är stort. ♥
 
 
 
 
Bilderna är från Spanien när jag och Alice var på utflykt, bara vi två.

Kommentera här: