.Måste alla...... 
Under våran resa till Spanien så fick jag äntligen tillfälle att läsa. Två böcker hann jag läsa. Detta är en av dem.
 
Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden! av Jessica Hjert.
 

Denna bok är skriven av småbarnsmamman och beteendevetaren som ledsnade på det sociala spelet, lyckligaste familjen vinner.
Hon skriver om allt det som hör till föräldraskapet och som inte omges av ett rosa eller blått skimmer. Hon skriver om det faktum att livet som småbarnsförälder faktiskt suger ibland. Allt från graviditet till relationsproblem till hur man får livet och vardagen att funka.
 
Jag tycker att det på nåt sätt var en befrielse att läsa den här boken. Att få läsa om nånting annat än när allt bara är så bra och alla är så lyckliga med sina små. För faktum är ju så att småbarnslivet är ju faktiskt lika jobbigt som underbart. Ibland känner man sig som en skugga av sitt forna jag (iaf jag).
Min erfarenhet säger mig att för många är det svårt att erkänna att det är jobbigt ibland, man känner stor skuld och skam. Man får inte tycka att det är jobbigt att ha barn, att stå på stand by 24-7. Vissa tycker inte att det är ett dugg jobbigt men jag tror att de flesta av oss nog tycker det emellanåt. Det måste funka man måste funka som människa, mamma, fru, vän och så mycket mera. Inte konstigt att man har lust att kasta in handduken ibland.
 
Det som jag upplever som absolut jobbigast är att aldrig få vara ifred. Jag får aldrig äta ifred, inte gå på toaletten ifred, inte sova ifred, inte duscha ifred, inte laga mat eller städa eller nånting annat på denna jorden får jag numer göra ifred. Eller jo jag kan låsa toalettdörren när jag går på toaletten eller duschar men då är det ett faktum att något av barnen står utanför och skriker och bankar efter mamma, vilket inte direkt är rogivande.
 
I alla fall, tillbaka till boken. En lättläst och rolig bok som får en att dra på smilbanden emellanåt. En bok som jag tycker faktiskt behövs som tar upp allt det där som det inte pratas om på mvc,bvc,öppna förskolan eller i medier.
1 C:

skriven

Låter verkligen som en bra bok, tack för tipset! Ska inhandla den och ha som en del av semesterläsningen :)

Svar: Gört! :)
Jullan

2 Johanna:

skriven

Gud va härligt att få tid till att läsa. Har inte haft varken lässug eller tid sista två åren (plugg och bebis, no good combo) men nu häromdagen gick jag och köpte "not THAT kind of girl" av Lena Dunham, hon som gjort Girls-serien...Ska bli kul att tugga i mig boken!

Svar: Att hinna läsa böcker är verkligen en lyx som småbarnsförälder. Kom även ihåg när jag pluggade att då var det inte direkt avkopplande att sätta sig med en bok sen. :) Allt har sin tid! ;)
Jullan

Kommentera här: