.Min kärlekshistoria.

 
Den andra boken som jag lyckades hinna läsa under Spanienresan var
Min kärlekshistoria skriven av Bea Uusma.
 
Den här boken handlar om Andrée Expeditionen. Den handlar om Beas fascination av denna expedition och hennes begär efter att få veta vad som egentligen hände. Vad dog de egentligen av där på Vitön?
Många teorier har stötts och blötts genom åren. Bea gick tillbaka till ursprungskällorna och har själv försökt lägga detta pussel. Hon har till och med åkt till Vitön, en ö som man största delen av året inte kan besöka eller komma i närheten av pga packisen.

En jättespännande bok som fascinerar inte bara genom den faktiska Andrée expedition utan lika mycket den nutida som författaren genomför.
Jag tycker att det är häftigt att vara så intresserad och engagerad i ett ämne eller för något ting att man är redo att utsätta sig för nästa vad som helst för att få veta mera. Riktig kunskapstörst. Häftigt!
 
Andrée expeditionen hörde jag talas om första gången under en semesterresa med familjen när jag var liten. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var riktigt spännande och fascinerade att höra denna historia och se alla föremålen på museumet i Gränna. Helt klart tre beundransvärt modiga män som  gav sig av i luftballongen.
 
Väldigt läsvärd speciellt om man som jag är historieintresserad och intresserad av andras livsöden.

Kommentera här: