.Wilma 1.5.

Har länge nu kännt att jag vill skriva lite om barnen, deras utveckling och så vidare. Har ju verkligen inte blivit av att jag skrivit ner mycket alls i Wilmas böcker. Känns lättare att skriva här och sedan får jag föra över i hennes böcker, något jag verkligen måste ta tag i.
 
Stora damen som redan har hunnit bli 1 år och sju månader. Ibland känns det fortfarande overkligt att vi fått henne. Vi fick inte bara en fin frisk flicka utan vi fick två. Mycket att vara tacksam för. Men också en hel del jobb. ;)
 
Wilma är precis som storasyster full av energi, från morgon till kväll. Humöret känner vi igen, bestämd och vet vad hon vill. Hon vet precis hur hon ska göra för att synas och höras.
Hennes ordförråd är fortfarande ganska begränsat till mamma, pappa, där, titta, min, nej. Men hennes förståelse är det överhuvdtaget inget fel på.
För några veckor sedan så berättade en av förskolelärarna att han trodde att Wilma kallade honom för Net, när Alice fick höra detta så blev hon jättebesviken och tyckte att hon kunde ju inte ens säga Alice än. Hon skulle ju säga Alice först. Mammas hjärta.
Alice är ju Wilmas största idol i alla kategorier det behöver man aldrig betvivla. Hon ska absolut alltid göra det storasyster gör, och vill ha allt det som storasyster har.
Alice och Wilma leker tillsammans mer och mer om än kortare stunder. Wilma är lite liten fortfarande för att behärska Alice lekar och leksaker. Alice dockskåp är en klar favorit men tyvärr så måste vi portförbjuda henne därifrån ett tag till då de små möblerna och dockorna inte riktigt klarar en 1.5 årings hårda nypor.
 
Wilmas favorit leksaker är helt klart hennes mjukdjur. Speciellt de små. Hon fick ett djurhus av oss i julklapp med en liten elefant i, en liten tiger och en liten apa. De är storfavoriterna. Klosslådan hamnar också på delad första plats bland favorit sakerna. Plocka i och ur klossarna kan hon roa sig med länge.
Hon börjar mer och mer intressera sig för böcker, hon kommer själv med böcker hon vill att vi ska läsa. Just nu är Emil favoriten. Klappa händerna och sjunga är också roligt tycker Wilma.
En annan lek som kommer mer och mer är att hon leker med dockor. Hon bäddar åt dem och bär dem.
Ute är det gungan och sandlådan som gäller.
 
Något som har skett explosionsartat de 2-3 månaderna är att Wilma snart har fått alla sina tänder. Hon har fyra tänder ifram uppe och nere samt kindtänderna både uppe och nere, nu är hörntänderna på väg fram både uppe och nere.
Hennes aptit på mat är verkligen upp och ner. Skulle tro att det nog hänger ihop med att hon fått så många tänder på sistone. Hennes favoritmat är (likt sin storasyster) majs, ärter och broccoli och ris. Storfavoriterna. Ofta tycker hon också om pasta men det är inte alltid ett säkert kort.
Det svåraste målet att få i henne är frukost, inte alls intressant de flesta morgnar. Välling ratar hon fullständigt. Ibland funkar gröt men den funkar oftast bäst till kvällen.
Som alla andra familjemedlemmar i denna familj så älskar hon också mörk choklad och glass. Alla former av glass, både den jag gör själv och köpeglass.
Det som hon är allra mest skeptisk emot är frukt. Banan gillar hon men sen tar det stop. Lite vattenmelon kan gå bra men sen ska det vara mosad och pureéad frukt för att det ska duga.
 
Sömnen har varit ett eget litet kapitel med denna lilla dam. Vi som har varit vana vid Alice som gärna sover ofta och mycket har nu fått en helt annan upplevelse. Jag trodde att jag visste vad sömnbrist var när Alice var liten har insett att det var bara sömnbristen light.
Wilma har svårt att själv komma till ro när hon ska sova, eller hon kan inte komma till ro själv när hon ska sova. Det måste vara mörkt, tyst och svalt och alla planeter och stjärnor måste hålla rätt kurs.
Något som överhuvudtaget inte funkar är att få henne att somna när jag är i närheten, går inte. Hon kan inte komma till ro med mig i rummet. Icke. Så pappa sköter läggningarna alltid always and forever. Jag kan vara glad om jag kan få henne att somna på dagen till och med. Men faktiskt inte mig emot alls. Under alla år så har jag fått tagit sömnen med Alice och nu är det faktiskt skönt att för omväxlingsens skull så duger pappa bäst.
Just nu så känns det verkligen akut att få övervåningen klar så att denna lilla fröken kan få ett eget sovrum. Då sover hon bäst i eget rum, tyst och mörkt och skönt. Ingen som stör.
 
Annars så är det en ordningssam dam som gärna hjälper till att städa, dammsuga och moppa. Det är mycket viktigt att efter man badat att alla badleksaker läggs tillbaka i sin låda.
 
En riktigt liten personlighet är hon lilla Wilma. En tuff brud i mycket söt skal. ♥
 
 
 
 
 

Kommentera här: