.Dagarna som gått.


Så skönt med ledighet efter en ganska dryg arbetsvecka. Sista månaderna har vi haft mycket ungt folk på jobbet, och det är tungt, det sliter. Även om det kan vara "kul" så är det svårt och tungt. Det sätter sig i en på ett annat sätt. Hur orättvist livet egentligen är och kort. Hur allt bara kan omkull kastas på en sekund.
Våra patienter är oerhört tappra. Modiga. 
Min största skräck är ju som bekant att bli opererad och att dessutom bli det i huvudet och hjärnan är för mig en vidrig tanke, därför så beundrar jag alla våra patienter som tar det oftast med det största lugnet. Alltså jag förstår inte hur de kan vara så lugna många gånger. 
 
I alla fall. Det har varit skönt att varit ledig med familjen och fått varit hemma och pysslat på.
Alice största nöje nuförtiden är att cykla. Hon cyklar hela tiden, oavbrutet, fram och tillbaka på våran lilla väg.
I helgen har vi fått nya grannar. En barnfamilj till Alice stora glädje. Kul med lite nytt folk.
 
Vi har bakat. Leilas kladdkaka med en tvist av päron. Riktigt god blev den. Mums. Vi bakade den i fredags och den har räckt hela helgen.
 
 
I lördags när jag och Alice skulle åka och handla så smet vi in på Varuförmedlingen. Hittade två små hyllor, precis vad jag letade efter. De ska få komma upp på väggen i tvättstugan, men först ska de få sig en omgång med färg. :)
 
 
Alltså på riktigt så är det beroendeframkallande detta med diy och pyssel. Man skulle ju kunna måla om hela världen. :) Det blir ju kanske hellre än bra, men det är ju så kul. Lite svårt är det att inte få färgen att rinna men nog blir det lite lite bättre för varje gång.
Många saker ligger pyrt till här hemma. Bland annat så har jag målat om huslyktan och tandborst muggen. :)
 
 
Får försöka ta några efter bilder också. Närmast på färg listan står våra stora terrakotta krukor vi har. Där blir det naturligtvis inte sparyfärg som används men ska bli så spännande att få sätta igång och se hur det blir.
 
Maj månad redan och våran Spanien resa börjar närma sig med stormsteg. Jag har börjar inventeringen av kläder, vilka sommarkläder finns? Inte mycket/många. Bäst att fylla på.
Häromveckan så hittade jag en superfin tröja till Alice på Tradera. Jag är helt kär.
 
 
Vi får se om hon får använda den eller om jag kommer att rama in den. :D Såklart inte, men nästan.
 
Känns bara som att inläggen nu blir väldigt röriga bara för att jag har chansen att blogga så sällan. Men bättre än inget kanske. Och oftast när jag sitter på kvällarna så är jag så trött att jag knappt ser skärmen, det blir som det blir helt enkelt.  Skulle så gärna vilja lägga mer tid på den, då jag tycker att det är kul. Vi får se.
Något som också är väldigt kul och som jag skulle vilja hinna med mer är att läsa bloggar. Undrar hur många gåmger jag skrivit detta nu. Ok skärpning!
 
Hoppas ni har det härligt ute i vårvädret!
 
1 Spessartin:

skriven

Ett tips är att köra blogg.se-appen. Jag tycker att det funkar ganska bra när jag är trött och inte orkar med datorn. Det blir lite friare helt klart och lättare att det blir av.

Den där tröjan är ju helt underbart fin! Säg till när Alice växt hur den och ge mig ett pris, så kan jag köpa den :)

Att måla om grejer är himla skoj. Jag har varje sommar, sedan vi flyttade till huset haft ett ommålningsprojekt. Det är oftast möbler som jag tagit hand om, vilket lett till att vi har ett svårt överskott på stolar i vårt hem. Jag älskar att göra i ordning stolar.

Vad använder du för färg när du målar? Ett tips är att använda Jotans Lady som är helt suverän, både vad gäller lätthet att måla med och sedan slitstyrka. Dock är den som är lösningsmedelsbaserad överlägset bäst, även om den luktar starkt.

Svar: Ja att måla, göra om och pyssla är balsam för min själ. Att göra något konkret med händerna det är skönt tycker jag. :)
Jullan

Kommentera här: