.Första veckan.

Så nu har vi lagat igenom de tre dagarna med ICA´s matkasse. Vi beställde Familjekassen med recept från Billiga veckan. Lätta och snabba recept, och framförallt goda. 395kr kostar en kasse. Då är det tre middagar för fyra personer. Utan att ha räknat på det så tycker jag att det känns som ett helt ok pris, vi äter nog inte tre middagar för mindre pengar. 
 
Av oss får den mycket väl godkänt och vi kommer absolut att fortsätta med denna kasse.
Framförallt var det tre goda recept. Vi vuxna tyckte mycket om recepten och av barnen fick de i alla fall godkänt även om de var skeptiska. Vi har en tendens att skämma bort våra barn när det kommer till mat. De får äta lite vad de vill inom rimliga gränser så länge det är mat. Så detta blir väldigt nyttigt för både oss och dem, nu får de minsann äta det som står på bordet.
 
Det som överraskade oss positivt var att majoriteten av varorna i kassen var ekologiska. Tummen upp.
Det hade jag inte riktigt trott faktiskt.
Otroligt skönt att slippa "komma på" mat tre dagar i veckan, då känns inte de andra dagarna som är kvar så tunga att hitta på mat till.
Det som tillkommer är dock att man måste handla övriga varor ändå så någon mindre antal handlingar blir det nog inte. Tyvärr.
 
Men vi är väldigt nöjda så detta kommer vi att fortsätta med ett tag till. :) Helt klart något som underlättar vardagen.
 
Något som jag/vi också skulle vilja prova på är att beställa mat via nätet. Man handlar på nätet och hämtar sedan matvarorna i butiken. Tyvärr så tillhanda håller inte något mataffär denna service i vårat närområde, vi skulle behöva åka till andra sidan Uppsala för att hämta maten och det blir lite för omständigt.
Men tänk att slippa kånka runt barnen i matbutiken några gånger per vecka. Vi försöker alltid storhandla men det fattas ju alltid varor i alla fall. Alice brukar inte ha något emot att bli inlämnad på diverse lekhörnor där dessa finns men det är bara på de stora butikerna som det finns. Sen har man ändå Wilma med sig som far fram som en tornado. När man kommer in i en större butik så blir den ungen som förbytt, hon springer omkring och river i allt. Så det slutar oftast med att man jagar henne istället för att handla.
Det vi brukar göra är att handla en och en. Tråkigt men ett måste.
1 C:

skriven

Låter verkligen hur bra som helst! Om dina kräsna små kan äta så kanske min sambo också kan få i sig maten 😂
Skulle också vilja handla mat online. Gud så skönt, hemlevererat helst också :D

Kommentera här: