.Husplaner.

Det går framåt med vårat hus, det gör det verkligen. Vi har bestämt att lägga fokus nu på att bli klara med övervåningen, det är det viktigaste och prio nummer ett. Mange fick för ett tag sedan virke till en bod också, den måste också bli klar i sommar eftersom virket inte kan ligga längre än så utan att bli förtstört.
Så det är nummer ett och två. Ser så framemot att få dessa två projekt i hamn. Det kommer att bli stor skillnad för oss, ett helt annat hus blir det med en övervåning också.
 
Vi har märkt mer och mer på Wilma att hon behöver verkligen ett eget sovrum, så att hon kan sova ostört. Hon blir störd varje kväll när vi ska lägga oss. Jag tror att hon blir störd bara av att känna våran närvaro i rummet.
Jag längtar så efter att få inreda deras sovrum.
 
Det kommer också att bli så bra och välbehövligt med en bod. Den kommer att byggas bakom den stora stenen på våran baksida. Den blir inte så stor men kommer att kunna rymma gräsklippare och lite andra nyttoprylar. Det skulle inte vara helt fel att kunna tömma containern vi har på gården och lämna den åter. Så ful som den är och tar en massa plats.
 
Jag har efter 2.5 år fått ändan ur vagnen och äntligen köpt mig en ny Clematis. En rosa. Måste hinna ut sen och plantera den. Vad är en trädgård utan en Clematis? Älskar den blomman.
Vi har också pratat om att vi måste köpa ett till träd i år. Eftersom träd inte växer upp i en hand vändning så har vi bestämt att något träd måste ner på våran tomt varje år. Jag skulle hemskt gärna vilja ha ett till körsbärsträd, gärna ett som blommar. Måste kolla upp vad det är man ska ha.
I Sundsvall planterade vi ett äppelträd som hete Alice, är lite sugen på ett sånt igen. Vi får se vad det blir.
Man får ta det pö om pö. Fördelen är att vi nu verkligen har en stor tomt att plantera på. Det är skönt och inte som i Sundsvall där platsbristen var ett faktum.
En Pion vill jag också ha, har bara inte bestämt vart än.
Eftersom jag tänker måla om våra stora krukor så har jag tömt dem på all jord, den jorden passade jag på att kratta ut på baksidan på andra sidan bäcken där vi ska ha som liten skogsträdgård, perfekt att så mina ängar i. Ska bli kul att se om det tar sig.
Jag har också planterat luktärt i en kruka, och i planteringslådorna har jag satt rädisor, rödlök, sallad, ärtor och dill. Jag hoppas bara att allt tänker gro.
 
Annars så känns det som att man ligger lite lågt på odlingssidan just nu. Längtar till man får mer tid över att kunna plantera och odla.
Såg en gammal bild på FB idag från när Mange byggde våran provisoriska altan på baksidan, då såg man att det trots allt hänt en hel del med våran tomt sen vi flyttade hit. På den bilden såg det ut som att det mest var lera och sten, nu har vi ju gräsmatta som är ganska så grön i alla fall. Faktum är att sedan vi grävde om dikena förra året så har det hänt massor med gräsmattan. Sjögräset är i alla fall borta. Haha.
 
 
Vårat blivande sovrum. Denna bild är ganska "gammal" då gipset nu är uppsatt. Men som sagt jag ligger efter med dokumentationen.
 
Bjuder på en bild av våra fina Tete tete som vi har i gräsmattan istället. Denna bild har Alice tagit. Blivande fotograf mån tro? Jag tycker att det är så kul att se att man har lite lika saker man tycker är roliga.
 
De allra flesta säger att vi är så lika, jag och tjejerna. Jag har så svårt att se det. Visst jag ser ju att de också har bruna ögon men annars....nej jag ser det inte. Alice tycker jag är mycket lik Mange, i sitt sätt och hennes ansiktsdrag. När de sover bredvid varandra då syns dragen så tydligt tycker jag.
 
Ja nog finns det att fundera på allt.
 
1 C:

skriven

Åh vad jag också vill ha hus nu, helst igår :D Även om jag verkligen är sämst på allt som har med blommor och planteringar att göra så verkar det hur mysigt som helst!

Svar: Jag är också sämst men det blir som det blir och alltid blir det nånting. :)
Jullan

Kommentera här: