.Mammas dag.

Mammor har superkrafter. Ja det har de nog om jag får säga mitt.
 
I alla fall så har min mamma det. Hon tog sig an mig från första dagen vi träffades och sedan dess så har jag aldrig behövt tvivla på hennes kärlek eller engagemang. Inte en endaste gång faktiskt.
 
Min supermamma är egentligen inte min mamma, vi är inte ens släkt.
Nu lever vi i en tid där många barn växer upp i hem där de biologiska föräldrarna inte lever ihop. När jag var liten och i den lilla by där jag växte upp så fanns det inte så många olika familjekonstilationer. 
Men jag har aldrig känt att det skulle ha varit något annorlunda med våran familj.
 
Nu i vuxen ålder och med egna barn så inser jag vilken grej hon gjorde där och då, min mamma. Det är stort. Det är så stort gjort att det är svårt att förstå. Det är superhero stort.
Jag har förlorat en mamma men jag har aldrig behövt sakna en mamma och för det är jag min mamma evigt tacksam. Hon har varit den bästa mamma man kunnat önska sig.
 
Sedan jag själv blev mamma så har jag nu också en annan inblick i hur det måste vara att dö ifrån sina barn. Den våndan och den ångesten att veta att man inte kommer att få se sina barn växa upp?
De tankarna klarar jag nästan inte ens av att tänka. Ibland funderar jag över hur min mamma tänkte och kände under sin sista tid? Var hon orolig?
 
Jag kan bara önska och hoppas (men jag tror) att hon ser oss och hör oss och kan följa oss.
Även om jag inte fick lära känna henne och även fast jag inte kan minnas henne så har jag alltid saknat henne.
Min mamma. Dog.
Men. Jag fick en ny och det är nästan lika stort som livet självt.
 
Jag är er evigt tacksam. Mina ord kan inte ens börja beskriva min kärlek till er.
♥ ♥
 
 
 
 
 
1 Madde / ★ Livet som mamma. lärare och snart doula ★:

skriven

Verkligen en gripande text. Och en förälder är ju inte bara en bioförälder. Min mormor är som min andra mamma, pappa dog när jag var 9 och min mormor tog över en form av föräldraroll. Visserligen var hon med redan från jag föddes, men tror det blev mer tydligt när pappa dog.

Svar: Ja släktskap är handlar inte bara om blodsband.
Jullan

2 Spessartin:

skriven

Väldigt fint skrivet!

Svar: Tack!
Jullan

Kommentera här: