.Strålande jul?.

Alltså jag brukar få pikar för att jag nästan varje år pyntar redan i slutet på november. Tydligen har jag startat en tred eller dylikt för hela min facebook och instagram svämmar över av bilder där folk redan pyntat. Ingen diskret adventspynt heller, utan med tomtar och hela baletten. Till och med gran har jag sett.
 
Jag köpte två hyacinter häromdagen och en julstjärna på Ikea, det är så långt jag har kommit. Har i och för sig köpt en adventsljusstake för en månad sen. :)
I år ska vi fira jul hemma hos oss med M´s familj så jag måste säga att man känner pressen redan nu. Då måste man ju pynta på riktigt. Vi som aldrig brukar vara hemma över jul och nyår brukat pynta lite så där som vi tycker, lite light. Men ska det komma folk hit och fira jul då måste vi ju verkligen fixa stämningen.
 
I år tänker vi prova på en ny grej (för oss iaf) köpa julgran i kruka. Så kan man plantera ut den i trädgården sen. Det tilltalar mig. Återbruk liksom. Vi har inte jättemycket träd på tomten så det blir spännande.
 
Julklapparna börjar bli klara (skööönt) ja iaf till barnen. Fick tag på detta tält i en FB grupp för en vecka sedan, till ett mycket bra pris. Älskar detta tält. Andra tält på markanden tycker jag verkar plastiga och så fula.
Det här tältet kommer från H&M och såldes till frömån för unicef (när vet jag ej; någon som vet?), så fint och i tyg. Hoppas bara att tjejerna kommer att gilla det lika mycket som jag.
 
För övrigt så är det förberedelser till Alices Frost kalas i full gång. På fredag ska vi ta en tur och köpa sugrör, tallrikar och muggar och dylikt. Tänkte att det kunde vara roligt för Alices att vara med på det.
 
 
Snart ska jag stoppa ner en sovande Wilma i vagnen och gå och möta Alices vid skolbussen. Wilma har varit hemma med pappa i två dagar med vad som visade sig i morse vara 3 dagars febern. Nu har febern gått ner men istället är hon full i utslag och kräks. Nu har hon inte kräkts på några timmar så jag hoppas att det lagt sig nu.
 
Ha en bra dag, hoppas ni är friska och krya!
 
 
 
 

.Vardagsbestyr.

Jag behöver väl inte nämna att vi tycker att det är super skönt att övervåningen är klar?! Trodde inte det.
 
Känns nästan som ett nytt hus. Sängarna och kläder är uppflyttat, men det är fortfarande ganska tomt. :) Men det är ingen idé att stressa fram, bättre att känna efter ett tag hur man vill ha det annars är risken bara att man ångrar sig.
 
Det mest uppenbara är bristen på mattor, jag tycker att det känns så tomt och kalt utan mattor. Vi behöver både till vardagsrummet, allrummet, sovrummet och barnens rum, lekrummet och kontoret. Jag i princip alla rum.
 
Jag har hittat en jag vill köpa på Afroart sen har jag ingen idé. Är ganska less på ryamattor vilket vi haft i många år. Skulle vilja ha något annat men ändå mjuka och sköna att sätta ner fötterna på.
 
Ja ni anar inte hur mycket det är som jag vill shoppa nu. Har massor med goda ideér. Men det blir inget med det just nu eftersom mitt kort för 2 veckor sedan blev skimmat. Någon har handlat på mitt kort, verkar vara någon som gillar tv spel och data spel. Banken tar 2-3 veckor på sig med utredningen innan man får svar och e v e n t u e l l t tillbaka pengar. Tydligen så ska man ha 0 kronor på sitt kort, alltid handla med kreditkort och då hellre betala den räkningen varje månad. :(
Blir så trött på folk som inte vet skillnaden på ditt och mitt. Det har verkligen blivit en bristvara på ärliga och snälla människor.
 
Fast idag träffade jag en. Jag var och köpte trådbackar av en kille och han var väldigt vänlig och hjälpte mig att bära ner dem till bilen och packa in alla. Det var snällt. Sånt gör mig varm inombords, för det är inte så lätt när man har barnen med som man måste ha koll på osv. Små handlingar som betyder mycket.
 
Bjuder på några bilder som jag försökte mig på att ta häromdagen. Blev sådär. Nu är det berömda ljuset borta minsann. Hatar när det blir speglingar och skarpt ljus på bilderna.
Vad är era bästa tricks för att få bra kort?
 
 
 
Alices omtalade sängkoja.
 
 
Alices rum.
 
 
Alices byrå som jag gjort i ordning. :)
 
 
Nu ska jag ta mig en varm korv och passa på att slappa i soffan medans Wilma sover och de övriga två är på fixardag på förskolan.
 
Ha en fin söndag! ♥

.PrayforParis.

Alltså vad är det för värld vi fått? I natt och under dagen har vi följt nyhetsrappoteringarna om terrordåden i Paris. Helt fruktansvärt! Så ondskefullt och vidrigt.
 
Alla tankar går till de drabbade idag. <3
 
Min starkaste känsla idag har varit sorg, sorg över var mänskligheten är på väg. Men också oro, en stark oro över vart världen och mänskligheten är på väg.
 
Inte bara utifrån denna händelse men visst känns det att samhället hårdnat tycker jag. Jag hör många vittna om ett hårt klimat i skolan, där barnen inte alls behandlar varandra väl. Jag kan bara se och höra det som Alice berättar när hon kommer från skolan, mycket hårda ord och ingen självklarhet att barnen är snälla med varandra.
 
Här om dagen blev jag utskälld och ifrågasatt av en kvinna som tyckte att jag skulle köra mot trafiken för att hon skulle slippa flytta på sin bil eftersom hon blockerade en hel korsning vid järnvägen under bomfällning. Hon tyckte helt seriöst att jag var helt dum i huvudet som inte ville köra mot trafiken. Jag sa bara lugnt att jag väntar tills tåget åkt förbi. Men hon gav sig inte förrens jag hade kört mot trafiken.
 
Man här historia efter historia som vittnar om människor som inte hjälper andra människor i nöd.
 
Usch det är inte en sådan här värld man önskar sina barn. Inte alls.
 
Det är dags att det goda agerar och tränger undan hatet och mörkret. Det börjar hos var och en av oss. Med dig med mig med oss alla, hur vi väljer att vara mot varandra. Vi är alla människor.