.PrayforParis.

Alltså vad är det för värld vi fått? I natt och under dagen har vi följt nyhetsrappoteringarna om terrordåden i Paris. Helt fruktansvärt! Så ondskefullt och vidrigt.
 
Alla tankar går till de drabbade idag. <3
 
Min starkaste känsla idag har varit sorg, sorg över var mänskligheten är på väg. Men också oro, en stark oro över vart världen och mänskligheten är på väg.
 
Inte bara utifrån denna händelse men visst känns det att samhället hårdnat tycker jag. Jag hör många vittna om ett hårt klimat i skolan, där barnen inte alls behandlar varandra väl. Jag kan bara se och höra det som Alice berättar när hon kommer från skolan, mycket hårda ord och ingen självklarhet att barnen är snälla med varandra.
 
Här om dagen blev jag utskälld och ifrågasatt av en kvinna som tyckte att jag skulle köra mot trafiken för att hon skulle slippa flytta på sin bil eftersom hon blockerade en hel korsning vid järnvägen under bomfällning. Hon tyckte helt seriöst att jag var helt dum i huvudet som inte ville köra mot trafiken. Jag sa bara lugnt att jag väntar tills tåget åkt förbi. Men hon gav sig inte förrens jag hade kört mot trafiken.
 
Man här historia efter historia som vittnar om människor som inte hjälper andra människor i nöd.
 
Usch det är inte en sådan här värld man önskar sina barn. Inte alls.
 
Det är dags att det goda agerar och tränger undan hatet och mörkret. Det börjar hos var och en av oss. Med dig med mig med oss alla, hur vi väljer att vara mot varandra. Vi är alla människor.
 
 
 
 
 

Kommentera här: