.Synd om mig.

Idag är det synd om mig. Jag har spenderat förmiddagen hos tandläkaren. 3.e gången under augusti/september. 

Mina tänder mår inget vidare. Idag åtgärdades ett hål i en visdomstand. Fy bubblan! Blä! Inget trevligt alls. 

Sen gnisslar jag tydligen tänder så jag måste få en bitskena. :( Inget jag själv märker av men eftersom det sliter fruktansvärt på tänderna så är den ett måste. 
Efter alla turer via tandregleringen i min ungdom så innebär varje tandläkarbesök ett rejält ångest påslag. För att inte tala om alla tusenlappar som flaxar iväg. Men man måste vara rädd om tänderna. De ska hålla länge och munhälsan är viktig för hela kroppen. Samt så har jag ju lovat mig själv att ta bättre hand om mig så vi börjar här. 
Nästa besök blev inplanerat till 22 oktober. 

Så nu har jag suttit och slösurfat sedan jag kom hem för att tiden skulle gå tills jag får äta igen. Nattjobb väntar inatt så jag måste försöka få till lite skönhetssömn. 

Eftersom jag nu tycker väldigt synd om mig själv plus att Wilma sumpat sin finaste mössa från Ebbe så klickade jag hem två pugs mössor från Mini Rodini. Som jag varit sugen på en längre tid. Alla andra kläder är ju så vansinnigt dyra så det får vara. Det är så trist tycker jag att alla miljövänliga kläder är så pass mycket dyrare, jag skulle gärna köpa mer från MR om jag hade råd. Jag skulle gärna bojkotta H&M som ju tydligen inte alls bryr sig om de stackars människorna som syr deras kläder men jag har helt enkelt inte råd. Tur att begagnat marknaden finns. 

Idag har MR haft släpp (igen) och bland annat då den röda fina klänningen med svarta prickar. För endast 649kr. 
Vansinnigt! Visst att de är miljövänliga och arbetsvänliga och vänliga för alla men absolut inte plånboksvänliga för en underbetald sjuksköterska. 
Den hade varit fin till jul! 

I alla fall så hade jag velat ha tag i en liknande klänning som den svarta från MR. Skulle vara bra att komplettera barnens garderob och för att matcha alla färgglada leggings. 
Samt att Musse Pigg mössan hade varit fin till Wilma. En liknande har tydligen funnits på H&M men den är förmodligen slutsåld. 

Man kan ju alltid önska. :)


.Gnällkäring.

Nu känner jag mig som världens gnäll kärring men jag vet inte. Allt har kännts jättebra med Alice skolstart de senaste veckorna och hon har verkligen tyckt att det varit roligt. Speciellt gympan.
 
Förra veckan var det föräldramöte där rektorn först pratade om arbetet i stort på skolan samt om att de jobbar mycket med att lära barnen respekt inför varandra och att vara en bra kompis.
 
Sedan berättade lärarna om arbete i varje klass för sig. Jag tycker att det är jätteroligt att höra hur de lägger upp arbetet samt vad barnen får göra och vilka reaktioner de får och så vidare.
 
Det enda negativa som kom upp var att några barn tycker att det är jobbigt på rasten. Då en del upplever att de blir ensamma. Där ibland Alice har jag förstått de sista dagarna.
I torsdags hade Alice ramlat på skolgården då hade en tjej kommit och sparkat sten på henne. Alice bad flickan att sluta vilket hon inte gjorde, till slut fick Alice en sten i ögat och blev ledsen. Flickan slutade i alla fall inte.
Jag vet inte vad det var som fick flickan att till slut sluta. Enligt Alice fanns inga andra barn som såg eller hörde och inte heller andra vuxna.
Alice berättade om detta direkt när jag kom till skolan innan vi skulle åka hem. Vilket talar om för mig att hon gått och hållit detta inom sig hela dagen.
Mycket riktigt så hade hon inte talat om för någon vuxen på skolan heller. Direkt när vi kom hem så pratade jag och Alice igenom händelsen, då denna flicka upprepade gånger "gått på" Alice och varit otrevlig verbalt.
Redan på det tidigare förskolan förekom det otrevligheter ifrån denna flicka mot Alice men när jag där påtalade det så var de alldeles ovetandes och ville inte riktigt lyssna.
 
Jag mailade klassläraren direkt i torsdags och i fredags fick jag ett svar att de försäkrade mig om att det vid denna tid fanns vuxna ute med barnen, vilket ju inte alls var frågan överhuvudtaget. Det betvivlar jag inte en sekund att det alltid finns vuxna på skolgården, problemet är ju snarare hur många vuxna det finns?
De skulle (som idag ta upp detta med flickan), samt att jag föutsätter att man även tar upp detta med föräldrarna? Eller har jag fel?
Skulle Alice göra en sådan handling mot en annan så skulle jag absolut vilja få vetskap om det. Jag är ju helt novis i skolans värld och vet inte alls hur man tänker och resonerar. Men för mig är detta en allvarlig händelse då denna flicka gång på gång visar aggressiva tendenser gentemot Alice. Jag tänker att man kanske måste fundera varti problemet ligger? Vad ligger bakom detta beteende?
 
Till min irritation hör också att jag tycker att det är på tok för lite personal på skolan. Den personalen som finns är helt fantastisk men det splelar ju ingen roll om barnen är för många.
Härom morgonen var det en flicka som ramlade (riktigt illa) på skolgården (där alla barn vistas på morgonen innan klockan ringer och alla ska gå in) fanns det någon där som ens märkte att flickan gjorde sig riktigt illa? Nej. Vi föräldrar vi fick ta hand om flickan och se till att hon kom in och till sist omhändertagen.
Inte helt ok. Jag tycker att det känns som att de inte kan garantera barnens säkerhet. Jag måste verkligen sätta mig in i hur många barn per lärare det ska vara och så vidare? Likväl vilka aspekter på säkerhet som finns.
 
Eller vad tycker ni? Är jag bara en överkänslig gnäll morsa som överreagerar?

.En stor dag.
Idag hände det!! Alice har tappat sin första tand. Så stort och lite läskigt. Jag fick mmsa bästisens mamma med bildbevis. Wow! fick vi till svar. Sötungarna.
Innan Alice somnade så sa hon att hon hoppas att tandfé kommer att ha tid att sova över för hon vill hinna berätta att hon har idrott i skolan imorgon. Min stortjej med glugg.
 
 
Snart har jag varit ledig en vecka och som vanligt så tror jag att jag ska hinna hur mycket som helst, men jag bedrar mig varje gång. Inte har jag hunnit med allt jag hoppats. Tvättberget är kvar, oordningen i köket är också kvar samt alla pysselprojekt. Man får en två minuter här och där så mest blir det påbörjat lite här och där, eftersom man hela tiden blir avbruten.
 
Imorgon ska Wilma till tandläkaren för första gången, gruvar mig redan. Hon lär ju inte vela sitta i den stolen och inte lär hon öppna munnen heller. Det ligger inte riktigt för mina barn att göra sådant de inte riktigt kan se nyttan med även fast vi tjatar om karies och baktus HELA tiden. Vad göra?
 
Ett påbörjat pysselprojekt. Vi får se om det blir en hel dockvagn igen till slut. :)
 
 
Den gamla klädseln hade verkligen gjort sitt.
Mina målarprojekt håller verkligen på att brinna inne. Vettetusan hur jag ska hinna måla allt det jag vill hinna måla innan det blir för kallt. Det jag har kvar är docksäng, bokhylla, tvbänk, spegel, "blå" skåpet samt en hel del små saker. Bara att jobba på så får vi se hur långt vi kommer.
 
Nu måste jag i söng om jag överhuvdtaget ska höra väckarklockan imorgon bitti klockan 06.00.