.Gnällkäring.

Nu känner jag mig som världens gnäll kärring men jag vet inte. Allt har kännts jättebra med Alice skolstart de senaste veckorna och hon har verkligen tyckt att det varit roligt. Speciellt gympan.
 
Förra veckan var det föräldramöte där rektorn först pratade om arbetet i stort på skolan samt om att de jobbar mycket med att lära barnen respekt inför varandra och att vara en bra kompis.
 
Sedan berättade lärarna om arbete i varje klass för sig. Jag tycker att det är jätteroligt att höra hur de lägger upp arbetet samt vad barnen får göra och vilka reaktioner de får och så vidare.
 
Det enda negativa som kom upp var att några barn tycker att det är jobbigt på rasten. Då en del upplever att de blir ensamma. Där ibland Alice har jag förstått de sista dagarna.
I torsdags hade Alice ramlat på skolgården då hade en tjej kommit och sparkat sten på henne. Alice bad flickan att sluta vilket hon inte gjorde, till slut fick Alice en sten i ögat och blev ledsen. Flickan slutade i alla fall inte.
Jag vet inte vad det var som fick flickan att till slut sluta. Enligt Alice fanns inga andra barn som såg eller hörde och inte heller andra vuxna.
Alice berättade om detta direkt när jag kom till skolan innan vi skulle åka hem. Vilket talar om för mig att hon gått och hållit detta inom sig hela dagen.
Mycket riktigt så hade hon inte talat om för någon vuxen på skolan heller. Direkt när vi kom hem så pratade jag och Alice igenom händelsen, då denna flicka upprepade gånger "gått på" Alice och varit otrevlig verbalt.
Redan på det tidigare förskolan förekom det otrevligheter ifrån denna flicka mot Alice men när jag där påtalade det så var de alldeles ovetandes och ville inte riktigt lyssna.
 
Jag mailade klassläraren direkt i torsdags och i fredags fick jag ett svar att de försäkrade mig om att det vid denna tid fanns vuxna ute med barnen, vilket ju inte alls var frågan överhuvudtaget. Det betvivlar jag inte en sekund att det alltid finns vuxna på skolgården, problemet är ju snarare hur många vuxna det finns?
De skulle (som idag ta upp detta med flickan), samt att jag föutsätter att man även tar upp detta med föräldrarna? Eller har jag fel?
Skulle Alice göra en sådan handling mot en annan så skulle jag absolut vilja få vetskap om det. Jag är ju helt novis i skolans värld och vet inte alls hur man tänker och resonerar. Men för mig är detta en allvarlig händelse då denna flicka gång på gång visar aggressiva tendenser gentemot Alice. Jag tänker att man kanske måste fundera varti problemet ligger? Vad ligger bakom detta beteende?
 
Till min irritation hör också att jag tycker att det är på tok för lite personal på skolan. Den personalen som finns är helt fantastisk men det splelar ju ingen roll om barnen är för många.
Härom morgonen var det en flicka som ramlade (riktigt illa) på skolgården (där alla barn vistas på morgonen innan klockan ringer och alla ska gå in) fanns det någon där som ens märkte att flickan gjorde sig riktigt illa? Nej. Vi föräldrar vi fick ta hand om flickan och se till att hon kom in och till sist omhändertagen.
Inte helt ok. Jag tycker att det känns som att de inte kan garantera barnens säkerhet. Jag måste verkligen sätta mig in i hur många barn per lärare det ska vara och så vidare? Likväl vilka aspekter på säkerhet som finns.
 
Eller vad tycker ni? Är jag bara en överkänslig gnäll morsa som överreagerar?
1 Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula ★:

skriven

Tycker inte att du överreagerar, sånt här får mig att dra öronen till mig. Tycker du ska driva på det här mer. Detta är inte okej.

Svar: Vi får se om vi får någon mer information från skolan annars så tänker jag påtala igen att jag vill ha uppföljning på detta.
Jullan

2 Frida:

skriven

Tycker också att du ska ligga på mer, speciellt om det varit problem med samma flicka tidigare. Går de i samma klass? Kan du kanske kontakta hennes föräldrar bara för att berätta hur Alice har upplevt det? Min Agnes har ju också börjat förskoleklass och jag tycker att det verkar som att barnen får klara mycket själv, visst att det är en eller två personal ute på rasten men skolgården är enorm och de är alldeles för många barn ute samtidigt för att dessa lärare ska kunna hålla koll på allt som händer. Det är ju jobbigt som förälder när man känner att man inte har kontroll. Tycker också att sexåringarna är väldigt små fortfarande och ändå behöver mycket personal omkring sig.

Svar: Då har helt rätt visst är de små fortfarande och behöver mycket omsorg. Vi känner inte föräldrarna och träffar dem inte naturligt. Men om detta fortsätter så kommer jag absolut att ta kontakt med hennes föräldrar.
Jullan

3 C:

skriven

Håller med de andra! Lita på din magkänsla. Som du skriver så hade man ju velat veta själv om ens barn behandlade någon annan illa. Tycker att det är viktigt att de tar din oro på allvar och inte bara surrar bort det.

Svar: Det är ju just så det känns direkt när man påtalar något sånt här! Det blir direkt jobbigt när de måste ta itu med konflikter. Men vi får se vart det tar vägen om vi får någon mer uppföljning. Annars kommer jag att ligga på så får de banne mig bevisa att de ligger bakom de fina orden de uttalar.
Jullan

Kommentera här: