.Lurad.

Jag har länge nu handlat på webben på den så kallade begagnatmarknaden. Jag älskart! Framförallt för att jag tycker att det känns bra miljömässigt att inte alltid handla allting nytt.
Återbruk är jag ganska övertydad om är framtiden för våran miljö och planet.
 
Man hör ständigt talas om människor som blir blåsta på FB, Tradera, Blocket, ja alla forum där man kan sälja är drabbade. Jag har aldrig direkt drabbats förrens nu.
 
Jag drar alltid åt mig öronen om något verkar för bra för att vara sant. Men människor blåser andra till och med för korvören. Jag har blivit blåst på ett par örongott med Musse Pigg på. Visserligen bara 18 kr + frakt 28 kr men i alla fall. Det är själva grejen att blåsa någon för en sådan strunt summa. Ulrika Lahti från Huskvarna.
Hon har nu till och med tagit bort sitt Tradera konto. Vilken nolla alltså.
 
Sen har jag också blivit blåst på en åkpåse. Fick hem den med ett stort hål på framsidan. Ett självgjort alltså. Jag fattar ingenting, varför gör man ett hål på framsidan? Då försvinner hela funktionen med åkpåsen eftersom det kommer att komma in kallluft där. Dåre! Tyvärr så betalade jag 235 kr för påsen plus frakt 59 kr. Mycket oseriös säljare, kände det på en gång. Hon hävdar att hon inte sett det, att hon köpte den och sedan inte använde den. Detta är ju seriöst skitsnack för är man seriös när man ska sälja något så synar och granskar man varan för att kunna ge en korrekt beskrivning av det som ska säljas. Så har man inte upptäckt det så är man ute och cyklar. Visst att man kan missa små fläckar eller små hål, det har jag också gjort men detta hålet är stort.
 
 
 
Som ni ser på bilderna. Man blir så ledsen. Sen förbannar jag mig själv att jag inte tittade nogrannare på bilden men beskrivningen i annonsen löd i mycket fint skick.
Jaja 9 av 10 är i alla fall seriösa ärliga människor. Jag har gjordt många många fina affärer så inte kommer jag att sluta för detta, har bara väntat på att bli blåst, har ju bara kännts som en tidsfråga. Men dessa människor förstör ju så mycket med detta, att människor måste bli misstänksamma och hellre misstro än tvärtom.
Vi behöver med ärlighet och omtänksamhet här i världen och inte tvärtom.
 
Man blir minst sagt bedrövad när man ser vart världen bär hän. Girighet och pengar och matriella saker är alldeles för viktiga för människor. Visst är det viktigt så är det men hälsa, relationer, vänner och familj är viktigare. <3
1 C:

skriven

Men jisses! Vad tusan har hon gjort med det där hålet? Haft ett bälte eller något? Sånt där får man ju fasiken inte utesluta om man ska sälja! Tur att de flesta är ärliga iaf.

2 Madde / ★ Livet som mamma, lärare och snart doula ★:

skriven

Usch så tråkigt! Sånt där blir man ju bara så ledsen för.

3 Spessartin:

skriven

Fy så tråkigt! Sånt gör mig så förbannad! Alltså, det är väl bättre att skriva i detalj alla skavanker, så har man varit så ärlig som man bara någonsin kan vara.
Jag ska ju förhoppningsvis köpa en vagn på lördag. Tänker kolla den noga, den är så billig att jag helt klart förväntar mig något fel.

Svar: Ja eller hur. Den här tjejen säger att hon missat hålet helt och först skrev hon att vi skulle "komma överens" då skrev jag tillbaka och sa att det enda rätta från hennes sida skulle vara att betala tillbaka en del av pengarna men sen dess har jag inte hört något mera från henne. Är så förbannad att jag har lust att skicka tillbaka åkpåsen till henne för är man så pengagirig så kan hon behålla åkpåse och pengar. Fy f*n för giriga och snåla människor.
Jullan

Kommentera här: