.En bättre dag.

Idag har det varit en bättre dag. Igår for vi hem från husvagnen, i snökaos. Inte för att det kommit så mycket snö som det var sagt men snöat har det gjort sannerligen.
 
Hem kom vi i alla fall. Även idag har snön fallit här, riktiga lapphandskar stundtals. Råt och blött.
 
På förmiddagen bestämde jag och Alice oss för att passa på att gå på bio. Trolls stod  på Alices önskelista. Vi bokade biljetter på den lila lokala biografen. Så mysigt och bra. Riktig må bra film. Man blev riktigt glad av att se den, mycket bra musik och härliga färger.
Sen fick jag hela filmen återberättad av Alice i bilen hem.
Att gå på bio är verkligen rekreation. Att sitta tyst i biomörkret och bara ta in bioduken. Just då existerar ingenting annat. Sällan får man vara så ostörd som man får vara på bion. Älsk på den.
 
Något annat som är bra för själen är att städa. I alla fall för min själ. Vad är det man säger: - Mitt hem är min borg.
 
När jag kommer hem så vill jag kunna andas ut och slappna av. Det är mycket svårare tycker jag i ett ostädat och rörigt hem. I mitt hem så vill jag omge mig med saker som får mig och de övriga familjmedlemmarna att må bra.
Jag vet att det låter hel flummigt men jag skulle aldrig bara kunna låta hemmet förfalla eller låta bli att städa. Inte alltid positivt det vet jag och ibland tvingar jag mig själv att bara låta bli, jag tvingar mig själv att låta saker bero.
 
Men dagar som idag när jag kan ta mig tid att städa, plocka och fixa då mår jag bra. Det är sådana dagar jag längtar efter, när vi kan ta lång frukost, titta på nyhetsmorgon, sitta länge i soffan och sedan gå i myskläder en hel dag och bara små mysa hela dagen hemma. Så härligt!
 
Så idag har jag städat barnens rum och bäddat rent åt dem med nya sängkläder. Är inte det bland det bästa som finns, att få renbäddat?
 
Imorgon kommer Alices bästis och hälsar på för första gången. Alice längtar. ♥ Jag hoppas att det går bra och att de får det roligt. Alices bästis är väldigt blyg, och då pratar vi ingen vanlig blyghet utan jätte jätte jätte blyg.
Jag är ju själv väldigt blyg och var det speciellt som barn så jag kan verkligen känna med blyga barn. Så vi tar det verkligen på hennes nivå i hennes takt. Det är jättestort för henne att hon ska hälsa på imorgon tillsammans med ena föräldern. Alice brukar alltid säga att hon hjälper henne att vara modig iskolan. De betyder verkligen allt för varandra. ♥
 
Renbäddat hos Wilma. Det börjar verkligen bli dags för henne att få en större säng men vilken? Vi hade en växa säng åt Alice ett tag men då det var svårt att få plats för att läsa saga exempelvis så tycker vi att den känns onödig men om man ska gå på en stor säng direkt vilken ska man då välja?
 
 
 
 
 En anna del av Wilmas rum med dockskåpet som hon fick i födelsedagspresent. Nu är frågan ska det målas eller inte?
 
 
Alices säng. Nu sover båda gott, sedan klockan ställdes om så somnar de tidigt och vaknar tidigt. Inte mig emot.
 
 
1 Frida:

skriven

Jättefint i barnrummen, jag behöver lite inspiration till att inreda till mina tjejer.

Svar: Tack! :)
Jullan

2 Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

skriven

Åh så fint ni har det :). Hoppas ni får det bra med kompisen, vilken fin vän din dotter är :)

Svar: Ja det känns himla bra att de har varandra. :) Att ha en bästis är ju bland det bästa som finns.
Jullan

3 C:

skriven

Åh vad jag känner igen mig i det där med städningen. Jag måste alltid ha städat och fint för att kunna koppla av och torsdagar eller fredagar är det alltid en städning som gäller för att jag ska kunna ha fokus på familjen under helgen. Det är något speciellt med ett städat hem 😄 Så härliga rum de har, snygga filtar och sängkläder 😉 Kram

Svar: Samma här, på gott och ont. Tyvärr så känns hemmet sällan städat med två små barn. :/ Ja visst har de, MR såklart! ;)
Jullan

Kommentera här: