Alltid sjuk

Det borde jag kanske förstått med tanke på stressnivån som jag haft på jobbet de sista veckorna. Idag när jag vaknade upp i husvagnen så förstod jag direkt vad som var på gång. Migränanfall deluxe.
Fy vad dålig jag varit idag. Det var länge sedan jag hade ett sådant illa anfall, riktigt länge sedan. Men idag var det illa.
Huvudvärken från helvete plus ett djävulskt illamående följt av kräkningar.
Så idag har jag legat under täcket och efter några vändor med Alvedon/Ipren och spikmatta så har huvudvärken nu släppt.

Underbart väder har det varit idag och det känns verkligen surt när jag hade sett så framemot att vara ledig hela familjen också förlorar jag en hel dag på migrän skit. Det är som det är. En ordentlig varning från kroppen min att ta det lugnt. Lägg bort stressen. Ta hand om dig. Motionera. Ät rätt. Det är sjukt att jag behöver såna här tankeställare inbland.

Mina spänningar i framförallt axlarna är riktigt illa nu. Stress och avsaknad av träning är inte alls bra. Men jag har faktiskt bokat massage i veckan och imorgon blir det bad med familjen. Får försöka simma några längder då det brukar vara nyttigt för att lösa mina spänningar.

Nu är det verkligen dags att sova så att jag är på topp imorgon.

💕

.En grå och hängig söndag.

Idag känns det muntert. Riktigt grått och regnigt ute. Förkylningen har verkligen tagit ett ordentligt tag om mig. Den gör mig matt, jag fryser och svettas om vart annat, hostar och snorar. Usch.
Barnen är pigg iaf, rastlösa. Mycket syskongnabb.
 
Just nu känns mitt psyke lika grått som dagen utanför. Känns som att jag inte riktigt får grepp om livet. Tiden och dagarna svischar förbi i en rasande fart och även om jag skriver upp och skriver upp så känns det som att jag inte får grepp om tillvaron.
 
För mycket tankar och stress. Alltid denna känsla av otillräcklighet, både hemma och på jobbet.
 
Jag får ångest över att barnen får så långa dagar på skola och förskola. Wilma trivs som fisken i vattnet och har ingentig emot att vara där. Men Alice trivs inte alls på fritids. Hon känner sig ensam när skoldagen är slut och fritids tar vid. Vi har blivit lovad att de ska jobba aktivt för att få Alice att trivas bättre på fritids men än verkar de inte ha lyckats. Sen jag började på mitt nya jobb har det blivit många och långa dagar för dem. Ofta har jag betvivlat att jag gjort rätt val. Framtiden får utvisa om det är så.
 
Jag är inte den som brukar ge upp i första taget så det är bara att försätta framåt. En vecka kvar och sedan är det höstlov och eftersom jag typ har jobbat 35 timmar för mycket på 1½ månad så ska jag få vara ledig. Det blir välkommet så kanske jag kan bli av med min envisa förkylning.
 
 

.Greys vs Syrror.

 
Alldeles strax tänker jag sjunka ner i detta hörn på soffan & fira säsongspremiären av Greys Anatomy.
Ikväll har även Tv4 premiär på en ny serie som kallas Syrror som ska vara nog slags sjukhusserie. Ursäkta men jag måste bara gå och kräkas lite på deras namnval. Jag antar att karaktärerna i serien är syskon med varandra allihopa med tänke på namnvalet? Nähä inte det. Då är det lika unket som att fortfarande tro att sjuksköterskeyrket är ett kall. Tack för den pungsparken Tv4!
Jag spekulerar hejvilt att de aldrig skulle komma på att namnge en serie för Dagisfröknarna. Just det. Sjuksköterskeyrket förtjänar också den statusen som vi gör oss förtjänta av. Vi är inga syrror, vi är ingens syrror. Vi är SJUKSKÖTERSKOR Tv4.
Dags att vakna upp Tv4 och träda in i året 2016.