.Tusen och en tankar.

Tre tjejer hänger hemma i soffan idag, lika som vi gjort sedan i fredags. Jag är tokförkyld och de två töserna är också förkylda men de lever i ständig förnekelse om den saken.
 
Jag tyckte att det var en bra idé att hinna fota tjejerna idag, vilket jag aldrig hinner längre känns det som. Ja iaf två av tre tyckte att det var en bra idé. Jag hade helt förträngt hur otroligt obstinata 3-åringar lätt blir. Det ska jag nog inte glömma bort igen. Delar man livet med en 3-åring så är det lätt hänt att man börjar inbilla sig att man själv lider av en psykisk sjukdom. Kasten är minst sagt tvära och inget varar längre än 3 millisekunder. Som grädde på moset så slänger vi in en period med matvägran på det så har du snart två föräldrar som är klara för psyket.
 
Som alltid den här tiden på året så inleds födelsedagsfirande varvat med julfirande. I år ligger jag ljusår efter med julklappsinköp och övrig kalasplanering. Ribban läggs lågt i år.
Wilma får regnbågstema på sitt kalas och det blir endast med närmaste familjen, vi försöker hålla det så för så länge som möjligt.
Alice pendlar mellan att vilja ha sitt kalas på Leos lekland eller hemma. På sätt och vis så hoppas jag på Leos, för att slippa styra upp ett barnkalas och ett familjefirande. Just nu är det Halloween tema som gäller.
En mycket tråkigt lärdom som vi gjort idagarna är att Alice bästa kompis inte firar födelsedagar. Snopet och tråkigt tycker vi. Men inte mycket vi kan göra något åt. Vi får försöka göra det så bra som möjligt ändå även fast hon inte kan vara med. 
 
Fy vad trött man blir av att vara förkyld. Var toktäppt i näsan i natt och sömnen blev därefter.
Imorgon ska jag tillbaka till jobbet, känns stressande att vara hemma och veta att mitt jobb bara läggs på hög. Kollegorna täcker upp det akuta men allt annat blir det stiljte med. En klar nackdel med detta jobb. En annan klar nackdel med detta jobb är att det är svårt att komma ifrån i tid på dagarna, vilket är ett måste för mig eftersom det är jag som måste hämta barnen. Maken lämnar och jag hämtar.
Många dagar har jag bara fått lägga ner jobbet och gå, vilket inte känns bra eftersom jag vill känna att allt är under kontroll när jag går för dagen och inte lämnar massa oklarheter efter mig.
Jag hoppas verkligen att det kommer att lugna sig på jobbet snart, så att jag slipper jobba över så mycket, det har blivit nästan 30-60 minuter om dagen ända sedan jag började. Men det är verkligen ingen lätt uppgift att dels jobba ikapp det som ligger efter samtidigt som jag ska ta allt det som dyker upp eftersom plus att försöka driva verksamheter/avdelningen framåt och i rätt riktning.
Men men bara att jobba på och hoppas att det blir bra till slut. Jag har nu skickat in min uppsägning till landstinget. För det är verkligen inget alternativ att återvända dit nu när vi fått så pass mycket sämre villkor på alla sätt. Jag kan heller inte påstå att jag saknar treskiftet. Även om det just nu är långa och jobbiga dagar så är det ändå att föredra på nåt sätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte så lätt att få med Fluffen på bild direkt. Helt underbar att gosa med som en gosedjurskanin. :)
 
Min stora fina tjej som snart fyller 7 år. ♥
1 Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

skriven

Fina bilder :). Men du krya på dig!

Kommentera här: