.Utmattad och lättad.

Japp då var det över. Jag har gjort mina sista dagar på mitt nuvarande jobb. Sista veckan har varit gräsligt jobbig, känslomässigt. Ja mycket tårar har det varit, och jag har kännt mig helt utmattad. Verkligen bara en dag i taget och en fot framför den andra.
 
Mina gulliga kollegor har verkligen tackat av mig. Så mycket fint jag fått, så många kramar och så många fina ord som jag verkligen ska försöka suga åt mig av och ta med mig vidare.
 
Speciellt av våran doktor. Fick så fina ord av honom att jag hade svårt att ta emot det. Betyder massor såklart och att det kommer från en doktor slår ju trots allt mycket högt. Det är nog det finaste beröm jag fått i hela min karriär.
 
Men jag ska verkligen försöka ta åt mig och försöka låta det faktum sjunka in att jag har gjort mitt allra allra bästa under mycket svåra omständigheter. För samtidigt så har jag av olika orsaker vaklat mycket i mitt sjuksköterskesjälvförtroende på sista tiden.
 
Att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska inom äldreomsorgen vågar jag faktiskt sticka ut hakan och säga att jag tror att det ett av de svåraste jobben inom våran bransch. Tillsammans med skolsjuksköterskor och barnmorskor.
 
Att jobba på sjukhus med doktorer runt knuten 24/7 och med kompetenta undersköterskor till hjälp är en promenad i parken järmfört med att ha ansvar för 20 vårdtagare med blandade diagnoser och med personal som i bästa fall är utbildade undersköterskor men där många saknar utbildning helt och hållet. Med det sagt vill jag överhuvdtaget inte säga att de är sämre på något vis utan tvärtom. Även de jobbar under ett stort ansvar och måste vara väldigt självgående. Vi är underbemannade och utelämnade.
Jag ska ha koll på A L L T. Då menar jag verkligen allt. Men framförallt hur de mår, och det är många gånger mycket dåligt. Det liknar mer medicinska vårdavdelningar på våra äldreboenden idag men utan nödvändiga resurser. Politiker och styrande har inte alls hängt med i utvecklingen. Detta är också ett resultat av bristen på vårdplatser. Ibland skickar de hem vårdtagare som 2 dygn tidigare svävade mellan liv och död i en allvarlig infektion, för att ta ett exempel.
 
Men nu försöker jag ladda om och vända blad. På måndag är en ny vecka med nya tag och ny energi.
Jag förväntar mig allt och inget. :)
 
Ha en fin helg! ♥